Dostupni linkovi

Radio kao lekar u Beogradu


Fotografija Radovana Karadžića koju je pokazao Rasim Ljajić
Fotografija Radovana Karadžića koju je pokazao Rasim Ljajić

Haški optuženik Radovan Karadžić koristio je lažni identitet i dokumenta na ime Dragan Dabić, pojavljivao se na javnim mestima i radio u privatnoj lekarskoj ordinaciji, saopštio je danas predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

On je na konferenciji za novinare u Beogradu pokazao fotografiju Karadžića, sa dugom belom bradom i kosom.

Ljajić je kazao da je Karadžić bio vrlo uverljiv u skrivanju identiteta, da je radio, bavio se alternativnom medicinom i tako
zarađivao novac.

Karadžić, koji je inače po profesiji pshijatar, radio je u jednoj privatnoj lekarskoj ordinaciji, a poslednje mesto prebivališta bila mu je opštian Novi Beograd.
Ljajić je rekao da Karadžić nije državljanin Srbije.

Predsednik Nacionalnog saveta i ujedno koordinator Akcionog tima je kazao da se još radi na rekonstrukciji kretanja Karadžića, da će se operativna saznanja koristiti i u potragama za preostalom dvojicom optuženika, pa su zbog toga ograničene informacije koje se mogu preneti javnosti.

Na konferenciji za novinare, na kojoj nisu bila dozvoljena pitanja novinara, Ljajić je kazao da je država odlučna da završi saradnju sa Hagom i da hapšenje Karadžića to dokazuje.

"Pokazali smo da ne biramo mesto ni vreme ni optuženika koji će biti uhapšen i izručen. Međunarodni pritisak je bio na hapšenju Mladića i malo ko je očekivao hapšenje Karadžića", rekao je Ljajić.
Govoreći o akciji otkrivanja i hapšenja, naveo je da je praćena grupa lica za koje se pretpostavlja da su pomagači Ratka Mladića, a da je akcija izvedena juče - počela je posle podne i okončana uveče.
XS
SM
MD
LG