Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Condoleezza Rice u posjetu RSE


Condoleezza Rice u posjetu Radiju Slobodna Evropa

Američka džavna tajnica Condoleezza Rice posjetila je sjedište Radija Slobodna Evropa. Obraćajući se novinarima svih servisa, Rice je između ostaloga upozorila da je pravo svakog čovjeka na punu informaciju, da bude informiran i da slobodno iznosi svoj stav.

"Ma koliko nekada nedostižno izgledalo demokracija ipak stigne do svih". Istaknula je da je pred gotovo dvadesetak godina bilo nezamislivo da bi u zgradi parlamenta jedne koumunističke zemlje mogla govoriti američka državna tajnica, a to se danas ipak događa. Državna tajnica je podsjetila da je sjedište Radija u nekadašnjoj zgradi parlamenta bivše Čehoslovacke.

U ekskluzivnom intervjuu za Radio Farda, Rice je naglasila da bi se spor oko iranskog nuklernog programom mogao riješiti diplomatskim sredstvima. Ona nije opovrgnula pisanja medija da Washington tajno potpomaže aktivnosti unutar samog Irana koje bi mogle destabiliziati režim.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

XS
SM
MD
LG