Dostupni linkovi

Iskustva prve generacije Bolonje


Ove godine fakultetske diplome dobiće prva generacija studenata u BiH koji su svoje obrazovanje stekli po bolonjskom procesu. Nakon prve četiri godine, ni studenti, a ni njihovi profesori nisu zadovoljni. Iako na univerzitetima tvrde kako se bolonjski proces provodi, praksa pokazuje da se malo toga na visokoškolskim ustanovama promijenilo.
U emisiji učestvuju: Azra Alajbegović i Lazar Prodanović, poslanici u Zastupničkom domu Parlamenta BiH. Pored poslanika, gosti su: Mirko Banjac, direktor Republičkog pedagoškog zavoda RS, Samir Arnautović, prorektor Univerziteta u Sarajevu i Ernad Čomaga, predsjednik Demokratskog omladinskog pokreta.
Pitanja su postavljali studenti prava iz Tuzle i Zenice.

* * *

“Otvoreni parlament”, TV emisija koju zajednički realizuju Radio Slobodna Evropa (redakcija za BiH), Televizija Bosne i Hercegovine - BHT 1, Misija OSCE-a u BiH, Omladinska informativna agencija (OIA) i Parlamentarna skupština BiH, a emituje se od maja 2005. godine, s ciljem promovisanja dijaloga između mladih i predstavnika bh. vlasti. Otvoreni parlament, osim na našoj web stranici, možete gledati na BHT1, nedjeljom u 12:10, u toku proljetnog i jesenjeg ciklusa emisija. Urednici i voditelji “Otvorenog parlamenta” su novinari Radija Slobodna Evropa: Dženana Karabegović i Rinko Golubović.
XS
SM
MD
LG