Dostupni linkovi

UN pozdravljaju izbore u Libanu


Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pozdravio je "povijesni" izbor Michela Suleimana za novog predsjednika Libanona, izražavajući nadu da će taj potez pridonijeti "revitalizaciji svih institucija" u državi, prenose u ponedjeljak svjetske agencije.
Ban Ki-moon, koji se nalazi u Yangonu na donatorskoj konferenciji povodom saniranja posljedica razornog ciklona u Mianmaru, također je izrazio nadu za "povratkom, u okviru revitalizacije državnih institucija, i političkog dijaloga". Pozvao je sve strane da zajednički rade na "konsolidaciji suverenosti, stabilnosti i političke nezavisnosti libanonske države".
Šef španjolske diplomacije Miguel Angel Moratinos pozdravio je ulogu Sirije u postizanju konsenzusa sukobljenih strana u Libanonu oko izbora predsjednika. Moratinos je također dao potporu "obnovi mirovnih pregovora između Sirije i Izraela".
Iranski šef države Mahmud Ahmadinedžad čestitao je Michelu Suleimanu na izboru za libanonskog predsjednika. U telefonskom razgovoru dvojice čelnika u nedjelju navečer, Ahmadinedžad je kazao da će Libanon sada krenuti prema punoj stabilnosti, a novom je predsjedniku poručio da će Iran uvijek stajati uz libanonski narod.
XS
SM
MD
LG