Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Zakon i fašizam


Prva emisija iz ovogodišnjeg serijala Otvorenog parlamenta bavila se pitanjem: Zbog čega BiH nema zakon koji bi zabranio djelovanje neofašističkih organizacija i upotrebu fašističkih simbola? Kakva je sudbina inicijative poslanika Denisa Bećirevića da Prijedlog zakona “uđe” u parlamentarnu proceduru?

U ime Parlamentarne Skupštine BiH govorili su poslanici: Mirjana Malić, Zoran Koprivica i Ivo Miro Jović. U debati su takođe učestvovali: profesor sarajevskog Univerziteta dr Jusuf Žiga, predsjednica nevladine organizacije “GARIWO” Svetlana Broz i predstavnici organizacije “Mladi antifašisti” iz Tuzle.

Pitanja su postavljali mladi iz Banjaluke, Bihaća i Sarajeva.

Tema naredne emisije je: Maloljetnička delinkvencija – koliko su efikasni organi vlasti u suzbijanju ovog, sve prisutnijeg, društvenog problema?

* * *

“Otvoreni parlament”, TV emisija koju zajednički realizuju Radio Slobodna Evropa (redakcija za BiH), Televizija Bosne i Hercegovine - BHT 1, Misija OSCE-a u BiH, Omladinska informativna agencija (OIA) i Parlamentarna skupština BiH, a emituje se od maja 2005. godine, s ciljem promovisanja dijaloga između mladih i predstavnika bh. vlasti. Otvoreni parlament, osim na našoj web stranici, možete gledati na BHT1, nedjeljom u 12:10, u toku proljetnog i jesenjeg ciklusa emisija. Urednici i voditelji “Otvorenog parlamenta” su novinari Radija Slobodna Evropa: Dženana Karabegović i Rinko Golubović.

Dženana Karabegović i Rinko Golubović
XS
SM
MD
LG