Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Barack Obama ispred McCaina


Vodeći kandidat za demokratsku predsjedničku nominaciju Barack Obama bilježi prednost od osam posto glasova pred Johnom McCainom, vjerojatnim republikanskim kandidatom na izborima u SAD 4. studenoga, u novom ispitivanju Instituta Zogby, čiji su rezultati objavljeni u srijedu.
Obama, kojeg nakon pobjede na predizborima u Oregonu samo 70-ak delegata za konvenciju dijeli od broja 2.026 koliko ih je potrebno za nominaciju, u travnjskom ispitivanju Zogbya bio je izjednačen s McCainom, dok u svibanjskom dobija 48 posto glasova registriranih birača, prema 40 posto za McCaina.
Ispitivanje je također pokazalo da je Obama povećao prednost u odnosu na Hillary Clinton na 26 postotaka, udvostručivši prednost iz travnja, što je još jedan dokaz da su se demokrati počeli okupljati oko Obame i pripremati za bitku s McCainom na općim izborima.
"Obama je vrlo uspješno prevladao teška razdoblja i brzo se oporavio, a i jako mu je dobro išlo kod neovisnih birača", ocijenio je direktor instituta John Zogby, komentirajući rezultate ispitivanja.
U ispitivanju Gallup instituta, također objavljenom u srijedu, Obama ima znatno manju prednost pred McCainom s 47 prema 44 posto glasova.
XS
SM
MD
LG