Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Šešelj podržao koaliciju SRS i narodnjačkog bloka


Vojislav Šešelj

Iako prvobitno najavljeni za danas, razgovori Radikala, Narodnjaka i Socijalista o formiranju vlasti na državnom i lokalnom nivou trebalo bi da se nastave sutra.

U međuvremenu, lider SRS i haški optuženik Vojislav Šešelj podržao je koaliciju Radikala i narodnjačkog bloka na svim nivoima.

“Vojislav Šešelj saglasan je sa postignutim dogovorom narodnjačke koalicije i Srpske radikalne stranke o formiranju zajedničke Vlade i koalicijama na lokalnom nivou,”
izjavio je funkcioner SRS-a Dragan Todorović, koji je zajedno sa zamenikom predsednika SRS-a Tomislavom Nikolićem boravio u Hagu u poseti Vojislavu Šešelju.

On je rekao da je Šešelj zadovoljan postignutim dogovorom sa DSS-om i Novom Srbijom, kao i da očekuje da će konačan sporazum uskoro biti postignut i sa Socijalističkom partijom Srbije.

I Demokrate započele pregovore o novoj Vladi

A predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić pozvao sve stranke da poštuju izbornu volju građana, jer je Srbija na izborima, ubedljivom većinom, odlučila da nastavi strateški evropski kurs.

Boris Tadić

"Taj strateški pravac jedina je šansa da građani Srbije ostvare bolji život i nema te postizborne matematike kojom savez Šešelja i Koštunice može da sakrije izborni fijasko," rekao je Tadić.

On je dodao da su i Demokrate započele pregovore o novoj Vladi, kao i da će uskoro obznaniti ime novog mandatara.

Kada je reč o pregovorima o vlasti u Beogradu, predstavnici Socijalista, Radikala i narodnjačke koalicije očekuju da već tokom sledeće nedelje potpišu koalicioni sporazum. Međutim, dok iz Nove Srbije stižu uveravanja da je dogovoreno da Aleksandar Vučić bude gradonačelnik Beograda, i da je već usaglašen tekst sporazuma koji će biti potpisan sutra, njihovi koalicioni partneri iz DSS-a, ali i Socijalisti, kažu da su razgovori traju "bez rokova".

Na tri biračka mesta se ponavlja glasanje

Na tri biračka mesta u Srbiji danas se ponavlja glasanje, nakon čega će Republička izborna komisija moći da saopšti konačne rezultate parlamentarnih izbora. Glasanje za parlamentarne izbore ponavlja se na po jednom biračkom mestu u Kraljevu, Žagubici i opštini Srbica na Kosovu. Na tim biračkim mestima ponavljaju se i lokalni izbori, dok se na tri biračka mesta u Beogradu ponovo održavaju izbori za odbornike gradske skupštine. Ishod glasanja ne može uticati na raspodelu mandata u Skupštini Srbije i gradskom parlamentu.
  • 16x9 Image

    Iva Martinović

    Posle petooktobarskih promena počinje da radi na beogradskom radiju Studio B, u početku kao novinar-reporter, a potom i kao urednik informativnih emisija. U aprilu 2007. prelazi na Radio Slobodna Evropa, gde radi kao novinar-reporter i voditelj dnevnih informativnih emisija.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG