Dostupni linkovi

Marković: Nije postignut dogovor o Vladi


Dragan Marković
Dragan Marković

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije izjavio je za RSE da principi koji su dogovoreni između Radikala, DSS-a i koalicije oko SPS-a, kojoj on pripada, ne znače da je postignut dogovor o novoj Vladi. Dogovor oko pricipa za formiranje Vlade ne znači još ništa, rekao je Marković.

Marković: Ne, ne, nije postignut dogovor o Vladi. To su principi u načelu i te principe su imale sve partije u izbornoj kampanji osim Čedomira Jovanovića (lidera Liberalno demokratske partije). Prema tome, to je klasika, što bi naš narod rekao. Tek treba da se razgovara o koalicionom sporazumu dalje. Ovo što je dogovoreno, to je tek pet odsto od onoga što dolazi.

RSE: Da li to znači da je vaša koalicija i dalje otvorena za razgovore sa blokom koji predvodi Boris Tadić?

Marković: Ako propadnu razgovori ovamo, onda idemo sa Borisom Tadićem da razgovaramo. To je moj stav.

RSE: A šta to znači? Da li to znači da u ovom trenutku nema razgovora sa Demokratama?

Marković: Pa, ne možemo da razgovaramo i tamo i ovamo. Znači, da dovedemo razgovore do kraja. ili ako ne možemo sa ovima. Znači ovo sad što je napravljeno to ne znači ništa. Tek treba da razgovaramo.

RSE: Kažete - ukoliko propadnu dogovori sa Radikalima i DSS-om onda ćemo razgovarati sa Tadićem?

Marković: Ja sam to rekao…

RSE: Da li to znači da biste Vi bili spremni da napravite dogovor sa Radikalima a da prethodno ne čujete ništa šta vam Demokrate nude i kakav bi dogovor sa njima mogli da napravite?

Marković: Pazite, mi moramo da okončamo razgovore. i nećemo da zaključimo, da kažemo u redu je ovo. Onda da moramo da pogledamo svaki detalj u sprazumu.

RSE: Gospodine Markoviću, Vi ste poznati kao neko ko se zalaže za približavanje EU…

Marković: Tako je, i danas sam na tom kursu.

RSE: Jedan od principa koji su sinoć dogovoreni glasi: evropske integracije ali ne bezuslovno, nego samo sa Kosovom u sastavu Srbije…

Marković: Jeste, ali ja tu kažem Rezolucija 1244 je za mene sveto pismo. U Rezoluciji 1244 stoji da je Kosovo sastavni deo Srbije i tu je tačka!

RSE: Ali sa druge strane, znamo kakav je stav Radikala i DSS-a, koliko je tvrd stav zapravo, pre svega, Koštunice po pitanju evropskih integracija i Sporazuma o pridruživanju. Oni su praktično obećali da će, ukoliko oni čine većinu u Parlamentu, taj sporazum biti poništen a Vi ste protiv toga?

Marković: Ne može biti poništen, ja se ne slažem.
XS
SM
MD
LG