Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Liberali spremni ući u Vladu u kojoj je SPS


Čedomir Jovanović

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je u četvrtak uveče da je njegova stranka spremna ući u Vladu Srbije koju bi Demokratska stranka (DS) predsednika Srbije Borisa Tadića formirala sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS).

Jovanović je izjavio da je "najizvesnija" mogućnost da Demokratska stranka formira Vladu sa Socijalističkom partijom Srbije.

"Svesni smo situacije u kojoj se nalazi zemlja i poštujući glasove gradjana koji su na izborima glasali za evropsku opciju učinićemo sve kako bi omogućili Demokratskoj stranci da formira Vladu", rekao je Jovanović gostujući u Nacionalnom dnevniku televizije Pink.

Lider LDP je upozorio da se "ne sme gurnuti u stranu većinsko opredeljenje stanovništva", jer je na parlamentarnim izborima 11. maja "Srbija glasala protiv politike Vojislava Koštunice i samim tim je osudila i Srpsku radikalnu stranku".

Sada DSS i SRS pokušavaju "to da isprave medjusobnim razgovorima sa SPS", dodao je on.

"Ovo što se sada dešava je potvrda onoga što smo govorili i pre izbora da postoji čvrst dogovor Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke Srbije", kazao je Jovanović.

On je rekao da "postoje velike razlike izmedju onoga što želi da uradi LDP i onoga što je do sada radio SPS, ali jasno je i da ne postoji mnogo prostora za drugačiji put od onoga na kome se ta evropska politika suočila i sa SPS".

Jovanović je podsetio da je "osnovni cilj (LDP) na izborima bio smena Vojislava Koštunice sa mesta predsednika vlade i sprečavanje dolaska
radikala na vlast".
"Tako se i sada ponašamo uz obavezu da i mi kao i DS doprinesemo ostvarenju osnovnog cilja, a to je stvaranje modernog evropskog društva", rekao je Jovanović dodajući da se proevropska Vlada ne može formirati bez SPS.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG