Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Koštunica: Nema kompromisa sa DS-om


Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je u nedelju uveče da se DSS i Nova Srbija mogu naći samo u onoj u parlamentarnoj većini koja će zastupati principe koje su te dve stranke zastupale u predizbornoj kampanji i od kojih neće odustati.

"DSS i Nova Srbija nemaju nikakve kalkulacije sa svojom politikom, ona se neće menjati", rekao je Koštunica u sedištu DSS-a.

Lider DSS i premijer Srbije je rekao da je "veoma važno" da se nova vlada formira brzo i da je to "najbezbednije za zemlju".

Na pitanje o mogućnosti da DSS i Nova Srbija formiraju vladu sa dosadašnjim partnerima - Demokratskom strankom i G17 plus, Koštunica je rekao da te dve grupacije imaju "suprotstavljene politike" i da tu "kompromisa nema".

"Više je nego jasno da su se u drugoj vladi čiji sam bio predsednik ispoljavale razlike izmedju nas i DS i G17 plus. Mi smo u jednoj veoma važnoj stvari imali zajedničku politiku, pa smo imali razlike, pa smo došli do direktne suprotstavljenosti", rekao je Koštunica.
XS
SM
MD
LG