Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Moguće koalicije


Lider DSS-a Vojislav Koštunica poručio je da ta stranka ne može da sarađuje sa strankama koje ne priznaju Ustav Srbije i koje prave pasoše Vojvodine. Koštunica je objasnio da misli na koaliciju DS-G17 plus "obogaćenu Čankom" i dodao da narod "dobro kaže da s kim si takav si" i da "oni nisu društvo koalicije DSS-NS".

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da između DSS i Srpske radikalne stranke nije postignut sporazum o pravljenju zajedničke Vlade Srbije. "Koalicija Šeselj i Vojislav Koštunica ne postoji i nema sporazuma. iza te priče (o toj koaliciji) stoje oni isti ljudi koji su tvrdili da će DSS bez ikakavih izbora napraviti koaliciju sa Srpskom radikalnom strankom i obezbediti skupštinsku većinu. Dakle, stoje

isti ljudi. Lagali su onda i lažu i sad", kazao je Koštunica.

Na pitanje da li su mu bliži principi Demokratske stranke ili SRS-a, Koštunica je rekao da su principi od kojih nije odustao "demokratsko

i nacionalno" i da se ti principi sprovode "prema okolnostima". "Ja stranke ne delim na podobne i nepodobne, ja ne delim ljude na podobne i nepodobne", naveo je on i dodao da čovek mora da bude oprezan prema onima koji govore da Srbija treba da uđe u EU, pa da onda brane Kosovo.

Lider Demokratske stranke Boris Tadić ponovio je da Srpska radikalna stranka nije prihvatljiva kao koalicioni partner, a da Socijalistička partija nije dovoljno prihvatljiva, ali da je SPS više napredovao u unutrašnjim reformama i da je modernija stranka od SRS-a. Liberalno demokratska partija je za Tadića neprihvatljiva kao koalicioni partner jer je to stranka kojoj je nezavisnost Kosova prihvatljivo rešenja.

  • 16x9 Image

    Ljudmila Cvetković

    Radno iskustvo sticala u Asocijaciji nezavisnih elektronskih medija i Radiju B92. Na RSE radi kao novinar, uređuje i vodi dnevne informativne emisije.

XS
SM
MD
LG