Dostupni linkovi

Vanredna vijest

"Sarkozy sindrom" uhvatio i Putina


Vladimir Putin (front left) i Alina Kabaeva

Ruski, ali i svjetski mediji, ovaj tjedan bili su prepuni tekstova kako se sadašnji ruski predsjednik Vladimir Putin tajno razveo od svoje supruge Lydmile, te da će se uskoro oženiti nekadašnjom gimnastičarkom Alinom Kabayevom, trenutačnom zastupnicom u ruskoj državnoj Dumi. Iako vijest nije potvrđena, ipak je postala pravi medijski hit. Svi sve žele znati o takozvanom "Sarkozy sindromu" – političaru na visokoj poziciji, i mladoj, zgodnoj i uspješnoj ženi.

On je predsjednik super sile koja se ponovo uzdiže, ona je ritmička gimnastičarka, dvostruko mlađa od njega, piše britanski Daily Telegraph. Priča o razvodu i novom braku 56 godišnjeg Vladimira Putina prvi put se pojavila u malo poznatom tabloidu Moskovskom reporteru. Novina je najavila da su u toku pripreme za navodno novo vjenčanje šefa države s Alinom Kabayevom, gimnastičarskom i modelom, a spominje se i datum - 15 juna i rodni Putinov a Sankt Petersburg. Dvadeset četvorogodišnja Alina, sudionica dvije Olimpijade, je već i zastupnica u državnoj Dumi , naravno u Putinovoj Ujedinjenoj Rusiji. Iako je vlasnik moskovskog Reportera milijarder i parlamentarac Alexandar Lebed objavio na internet stranici svoje novine kako smatra da je tekst obična glupost , dodajući kako se nikada nije miješao u uredjivačku politiku novine, ali da se pred uredničkim timom sada nalaze dvije opcije - dokazati da je priča istinita ili je riječ o novinarskoj patki, i ovisno od ishoda - minimum koji se može očekivati je isprika ako se radilo o neistini.

"Sindrom Sarkozy" kako je tekst naslovljen poredjuje posljednji razvod i novi brak Putinovog francuskog kolege sa modelom i pjevačicom Carlom Bruni i novi mogući par Putin Kabayeva. On moćan, po nekim najpoželjniji muškarac u Rusiji, ona proglašena najzogdnijom ženom Rusije. Glasine piše o njihovoj vezi , piše Daily Telegraph, kruže Moskvom već duže vrijeme. Jedan internet portal je čak objavio da je par vidjen kako se ljubi u jednom restoranu .

Putin se oglasio o ovom tokom posjete Sardinji i iz vile Silvia Berlusconija poručio da nema ni jedne riječi koja je istinita u spekulaciji o njegovoj navodnoj ženidbi. Bivši KGB - ovac i odlazeći ruski predsjednik do sada nije želio u javnosti pričati o obiteljskim stvarima. No javna je tajna da nešto ne štima u Putnom braku. Supruga Lydmila sve se rjeđe pojavljuje u njegovoj pratnji. Mlada Kabayeva je preko svoje glasnogovornice poručila kako nema što komentirati, a na pitanje novinara "Independenta" da li su Vladimir i Alina prijatelji, glasnogovornica ga je nakon kraćeg razmišljanja uputila na predsjednikov ured. Britanski "Independent" zaključuje, da ukoliko se glasine pokažu točne, sigurno je da će Putinu uspjeti da pripreme oko mogućeg vjenčanja zadrži najstrožoj tajnosti sve do zadnjeg trenutka.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

Pogledajte komentare (5)

Ovaj forum je zaključen
XS
SM
MD
LG