Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Novinar S.Vasković: Još jedna optužba protiv MUP-A RS


Optužbom protiv Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske (RS) zbog "ugrožavanja lične sigurnosti i fizičke bezbjednosti", novinar Slobodan Vasković je optužnom prijedlogu protiv lica iz MUP-a, koji je podnio Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka i Specijalnom odjeljenju za borbu protiv organizovanog kriminala u Tužilaštvu BiH, dodao još jednu optužbu, javio je dopisnik Agencije ONASA.
Vasković je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je 7. aprila 2008. godine MUP RS prosljedio saopštenje novinskim agencijama, u kojem je "iznešeno niz neistina i kleveta" na njegov i račun predsjednika nevladine organizacije (NVO) "Narodni front" Dragomira Babića i tako ih postavilo kao "mete za odstrel"
On je kazao da se u saopštenju navodi da oni vode "brutalnu medijsku kampanju i lažnim optužbama pokušavaju da naruše međuljudske i profesionalne odnose u MUP-u RS", što je apsolutno neistina, jer je sve što su do sada radili u skladu je sa kodeksom profesije.
Vasković je rekao da se poslije ovog saopštenja ne osjeća bezbjedno i da svakodnevno postoji mogućnost da on i Babić budu "fizički napadnuti ili, čak, eliminisani".
Babić je rekao da je ovo saopštenje direktna prjetnja nevladinom sektoru i to onom dijelu koji nije pod kontrolom vlasti, te da predstavlja "klasični udar na demokrtiju i dokaz da živimo u privatnoj državi koja nema osnovnih ljudskih prava, prava na slobodu, rad i mišljenje".
On je dodao da je saopštenjem MUP dao povoda za ozbiljno ugrožavanje njihove lične sigurnosti, kao i povod svima drugim u RS za sve vidove napada, i izrazio zabrinutost za njihovu sigurnost".
XS
SM
MD
LG