Dostupni linkovi

Vanredna vijest

U srijedu oko ponoći nepoznati je muškarac u središtu Zagreba pokušao ubiti novinara i suvlasnika tjednika Nacional, Ivu Pukanića, ispalivši u njegovom pravcu hitac iz pištolja. No, metak ga je promašio i pogodio obližnju trgovinu. Policija traga za počiniteljem, a o motivima se nagađa.

Suvlasnik Nacionala, Ivo Pukanić, vraćao se nešto prije ponoći u svoj stan u zagrebačkoj Ilici kada je, prema njegovim riječima, iz automobila izišao visok muškarac i sa smiješkom ispalio metak prema njegovoj glavi izgovorivši: "Sada ću te ubiti":

"Čovjek je bio uvjeren da će me ubiti jednim metkom jer da nije bio uvjeren, ne bi mi pucao u glavu. Bio je maskiran. Mislim da se radilo o profesionalcu. Imao sam veliku sreću i spasilo me to što sam u trenutku reagirao i kleknuo na pod."

Napadaču se potom, navodno, zaglavio pištolj, pa je pobjegao, a Pukanić je uzvratio pucnjima u zrak iz vlastitog pištolja, kojeg legalno posjeduje i koji mu je, kaže, već drugi put spasio život.

U policiji potvrđuju da je najvjerojatnije riječ o pokušaju ubojstva, a Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije je osudilo napad. No, o motivima se još nagađa.

Neki misle da je atentat povezan s navodnom Pukanićevom prodajom većinskog udjela u Nacionalu, drugi s Pukanićevim problemima sa suprugom, koja ga optužuje da joj je oduzeo dijete, da je zlostavlja i iz materijalne koristi pokušava prikazati psihički bolesnom, zbog čega je prije nekoliko dana, pod prisilom, odvedena u psihijatrijsku bolnicu. Ima i mišljenja kako je kontraverzni novinar sam namjestio atentat, kako bi skrenuo pozornost javnosti s obiteljskih problema, što Pukanić odbacuje i naziva smiješnim.

  • 16x9 Image

    Ankica Barbir-Mladinović

    Dugogodišnja višestruko nagrađivana novinarka i urednica na Zagrebačkoj televiziji koja od 1994., nakon što je postala nepodobna na Hrvatskoj televiziji, izvještava za RSE o ratom pogođenim ljudskim sudbinama i drugim  postratnim i tranzicijskim temama.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG