Dostupni linkovi

Rođena djevojčica sa dva lica


U industrijskom gradu Noida na sjeveru Indije, danima već postoji samo jedna tema- djevojčica sa dva lica!

U bolnici pod nazivom Saifi-Dadri, Sushma Singh je prošlog mjeseca na svijet donijela djevojčicu koja je kod majke na prvi pogled izazvala sablasan. Dijete ima dva nosa, cetiri oka i dvoja usta – naprosto dva lica. Majka kaže kako u početku, što od straha za zdravlje svog djeteta, što od nimalo lijepe slike, nije mogla pogledati u tek rodjenu kćerkicu. Umirila se onog trenutka kad joj je doktor saopštio da osim što ima dva lica, sve ostalo je potpuno normalno.

“U medjuvremenu ni ne primjećujemo razliku”, kažu roditelji čiju kuću od dolaska djeteta opsjedaju hiljade ljudi. Mala Lali, kako su je nazvali, u medjuvremenu je naime postala nešto poput boginje za stanovnike Indije. Sama majka tvrdi da je njena kćerka postala neodvojivi dio njenog sopstvenog tiejla. “Ona je moja duša i moj život”, tvrdi Sushma Singh.

Predgradje Delhija trenutno je centar ne samo interesa novinara, nego i državnih organa. Vlada se pobrinula za finansijsku pomoć porodici Singh, kako bi Lali imala svu medicinsku pomoć. Liječnici tvrde da se razvija potpuno normalno i da su dva lica jedino što je razlikuje od druge djece. Nikakvog razloga za brigu nema, kažu liječnici. Narod vjeruje da je ovo poseban božiji znak, jer – ne radja se dijete sa dva lica bez nekog posebnog razloga.

XS
SM
MD
LG