Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dosadašnju mirnu predizbornu kampanju juče je narušio incident na Cetinju. Naime, na direktora hotela "Grand" Dragana Ražnatovića nasrnule su pristalice predejničkog kandidata Srpske liste Andrije Mandića jer ih je spriječio da u hotelu održe promotivni skup. Ražnatović koji je izvukao deblji kraj ima svoje viđenje cijelog slučaja, dok u Srpskoj listi imaju svoju verziju. Hoće li neka od strana da posegne za tužbom?

Jučerašnji incident na Cetinju jutrošnja štampa propratila je sljedećim naslovima. "Dan" - "Napadnut Andrija Mandić", "Republika" - "Pretučen direktor "Grand"-a, gotovo identičan i "Pobjeda" dok su "Vijesti" u naslovu citirale direktora "Grand"-a Ražnatovića "Neka Mandić ide u Peć da drži mitinge". Sa snimka koji je sinoć objavila Televizija Crne Gore prenosimo dio tonskog zapisa:
"Nema da se gleda, ovaj se skup ođe održat neće, je l' u redu".
"Dobro, dobro, to je viđećemo to".
"Ma, nema što viđet, ja sam ovđe na našem, pa nemoj, ja tebe u kuću ne ulazim. Ulazim li ti ja u kuću? Odavde izađite dolje i obrati se na ulicu".
"Nećemo, ua, ua".
Andrija Mandić: Nama ne trebaju svađe. Mi šaljemo poruke poštenim građanima Cetinja. Oni su nam potrebni, 'ajmo da se ujedinimo 6. aprila i ove provokatore, ove koji su oteli imovinu po Crnoj Gori, ove pljačkaše da izvedemo pred licem pravne države.
Novinar TV Crne Gore: U opštem metežu koji je nastao nekoliko pristalica SNS-a pokušalo je da nas onemogući da radimo svoj posao. Predsjednički kandidat Srpske liste ipak je pozivao na mir i pomirenje naglašavajući da on hoće da ujedini Crnu Goru. Nakon pola sata opšteg meteža skup na kojem niko nije slušao nikoga ipak je okončan. Autobus sa pristalicama Srpske liste sa Cetinja se vratio u Podgoricu.
Direktor cetinjskog hotela "Grand" Dragan Ražnatović kojeg su pristalice Srpske narodne stranke pretukle ili kako oni navode, «pacifikovali», danas nije u mogućnosti da daje izjave za medije, kako nam je saopštila njegova sekretarica, iako su mediji objavili da će se Uprava hotela danas oglasiti. Sa druge strane, potpredsjednik Izvršnog odbora Srpske narodne stranke, partije predsjedničkog kandidata Andrije Mandića, Milutin Đukanović, za naš program kaže da, iako je, kako tvrde njihov uredno prijavljen skup silom spriječen odluku o tome hoće li ili ne procesuirati ovaj slučaj donijeće nakon izbora, jer su sada usredsređeni na kampanju. Na pitanje da li očekuju da druga strana, to jest direktor hotela "Grand" Dragan Ražnatović podnese krivičnu prijavu protiv njih Đukanović odgovara:
"Mi ne očekujemo, druga strana je bila ta koja je provocirala svo vrijeme i koja je bila jednostavno bila vrlo agresivna, vrijeđala i to".
RSE:Dobro bez obzira na to što tvrdite da ste bili isprovocirani, da li je bilo u redu da vaše pristalice tuku direktora Hotela?

Đukanović:
Ja ne znam, tu je nastala jedna opšta gužva. Ja ne znam šta se dešavalo. Vidjeli ste i na televiziji se vidi kako je direktor Hotela maltene ušao među govornike, počeo da veoma žučno raspravlja, čak rukama, da grana i maše, onda ga je ovo naše obezbeđenje pacifikovalo, smirilo situaciju, udaljilo ga od predsjedničkog kandidata Andrije Mandića. Pošto je nastala gužva ja ne znam sve detalje šta se dešavalo.
RSE: Recite mi da li je sala, kako tvrde ljudi iz Uprave hotela "Grand" bila rezervisana za predizbornu promociju ili za nešto drugo?
Đukanović: Mi smo sat i po prije početka konvencije ili promocije došlo je tehničko osoblje i počelo da unosi zvučnike, postere, bilborde Andrije Mandića. Osoblje hotela nam je svo vrijeme pomagalo, ono je pripremilo salu od sto i nešto mijesta.I sve je bilo u redu, fino sarađivali dok se nije pojavio direktor.
RSE: Dobro samo mi nijeste odgovorili na pitanje da li ste vi uredno prijavili promotivni skup?
Đukanović: Nas je predsjednik Opštinskog odbora Srpske narodne stranke iz Cetinja gospodin Radović obavijestio da je on u razgovoru telefonskom sa rukovodstvom Hotela, da su mu dozvolili da se održi promotivni skup gospodina Andrije Mandića.
Iz cetinjske policije "Vijesti"-ma je juče rečeno da su pokušali da identifikuju učesnike tuče, ali da do sinoć nikog nijesu priveli.

U međuvremnu se saopštenjem oglasio Eurofond, većinski vlasnik cetinjskog hotela Grand i najavio je da će podnijeti krivične prijave protiv predsjedničkog kandidata Srpske liste (SL) Andrije Mandića i njegovog obezbjeđenja zbog fizičkog napada na direktora i maltretiranja osoblja tog ugostiteljskog objekta. Kako je Mandićev Izborni štab saopštio da je predizborna konvencija predsjedničkog kandidata Srpske liste , koja je trebalo da bude održana na Cetinju, na silu je spriječena, a da su “režimske strukture uvredama i prijetnjama pokušale da isprovociraju učesnike skupa« , iz Eurofonda navode da je Cetinjanin Radojica Radović 27. marta tražio zakup sale u hotelu Grand, za sindikalni skup „Oboda“ od oko 50 osoba, i da nije bilo riječi "da se radi o promociji predsjedničkog kandidata".Eurofond tvrdi i da su Mandićeve pristalice ušle u hotel, provocirajući osoblje i insistirajući da im se donese „srpska kafa i voda“.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG