Dostupni linkovi

Škrelja: Tražiću policijsku zaštitu zbog prijetnji Andrije Mandića


Ljuiđ Ljubo Škrelja
Ljuiđ Ljubo Škrelja

Poslanik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Ljuiđ Ljubo Škrelja najavio je da će od crnogorske policije i zvanično zatražiti zaštitu nakon što mu je lider opozicionog Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić tokom skupštinske rasprave u parlamentu prije dva dana poručio da će mu oni “prebiti i drugu nogu“.

“Mislim da su institucije već trebale da reaguju. Trebalo je barem da me pozovu i da me pitaju da li se osjećam sigurnim, a ne osjećam se sigurnim jer on (Mandić) nije govorio samo u svoje ime već je jasno rekao: 'Mi ćemo ti prebiti i tu drugu nogu'. Dakle, očigledno oni imaju plan”, kazao je Škrelja za RSE.

Do incidenta je došlo prije dva dana tokom rasprave o Predlogu izmjena zakona o pranju novca. Škrelja i poslanici DF-a sporili su se politički oko toga čiji je Skadar bio u prošlosti (srpski ili albanski op. a.).

U međuvremenu, lider DF-a Andrija Mandić kazao da se neće izviniti zbog riječi koje je uputio poslaniku Škrelji. On je prijetnju Škrelji objasnio u kontekstu da DPS povlađuje Bošnjacima i Albancima, ali da DF ne pristaje na to.

“Zbog svega ću tražiti od Uprave policije da uradi procjenu moje bezbjednosti i to ću učiniti zvanično u ponedjeljak 9. decembra”, kazao je Ljuiđ Škrelja.

Slicne prijetnje poslaniku Škrelji upućene su i u februaru 2017. godine kada su poslanici opozicionog DF-a, nakon što je Skupština ukinula imunitet, njihovim poslanicima Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, ušli u zgradu parlamenta i verbalno se obračunali sa poslanicima vladajuće DPS-a.

XS
SM
MD
LG