Subota, 30. april/travanj 2016, 20:48 CET

  Janša najavio odluku o sudbini Vlade Slovenije

  24.01.2013
  Slovenački premijer Janez  Janša najavio je da će danas saopštiti svoje reagovanje na izlazak pojedinih stranaka iz vladine koalicije, odnosno na sudbinu vlade. 

  Koaliciju je juče napustila Državljanska (građanska) lista Gregora Viranta, koji bi danas trebalo da da ostavku i na mesto predsednika parlamenta. Odlazak Državljanske liste iz vlade je usledio sinoć, jer premijer Janez Janša nakon izveštaja antikorupcijske komisije nije dao ostavku. 

  Za danas su ostavke najavili i ministar finansija Janez Šušterčič i ministar pravosuđa i javne uprave Senko Pličanič, koji su takođe članovi Državljanske liste. 

  Izlazak iz koalicije je za danas najavila i Demokratska stranka penzionera ministra spoljnih poslova Karela Erjaveca i Slovenska ljudska stranka, koja je spremna da ostane u koalciji do sednice parlamenta u februaru. 

  Premijer Janez Janša je lokalnoj radio-stanici tokom jučerašnjeg obilaska kraško-notranjskog regiona rekao da, uprkos ranijih ultimatuma da da ostavku, od parlamenta nije dobio ništa zvanično, kao i da je na sastanku sa članovim koalicije pokušao da "objasni posledice koje može da izazove duža politička nestabilnost u državi zbog rušenja vlade i koalicije".
  24 januar/siječanj 2013
  24 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.