Petak, 28. avgust/kolovoz 2015, 09:26 CET

MUP: Protest opozicije u Beogradu protekao mirno

05.02.2011
Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije saopštilo je da tokom današnjeg mitinga opozicione Srpske napredne stranke /SNS/ u centru Beograda nije bilo narušavanja javnog reda i mira, oštećenja javnih objekata i vozila.

U saopštenju se navodi da je bilo samo pojedinačnih slučajeva koji nisu uticali na bezbjednost, te da su se učesnici posle skupa mirno razišli.

Prema procjenama policija, na početku skupa ispred Doma narodne skupštine okupilo se oko 55 000 ljudi, dok je zamjenik predsjednika SNS Aleksandar Vučić ocijenio da je mitingu prisustvovalo oko 100 000 pristalica te stranke.

Ispred Doma narodne skupštine u Beogradu danas je održan miting opozicije pod nazivom "Izbori za promjene" na kome se, prema procjenama policije, okupilo 55 000 ljudi, koji su zatražili raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. Miting je završen apelom okupljenim da ne ruše Beograd.

Učesnici mitinga nosili su stranačke i državne zastave, i transparente sa porukama protiv vladajuće koalicije.

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.