Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 21:23 CET

  MUP: Protest opozicije u Beogradu protekao mirno

  05.02.2011
  Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije saopštilo je da tokom današnjeg mitinga opozicione Srpske napredne stranke /SNS/ u centru Beograda nije bilo narušavanja javnog reda i mira, oštećenja javnih objekata i vozila.

  U saopštenju se navodi da je bilo samo pojedinačnih slučajeva koji nisu uticali na bezbjednost, te da su se učesnici posle skupa mirno razišli.

  Prema procjenama policija, na početku skupa ispred Doma narodne skupštine okupilo se oko 55 000 ljudi, dok je zamjenik predsjednika SNS Aleksandar Vučić ocijenio da je mitingu prisustvovalo oko 100 000 pristalica te stranke.

  Ispred Doma narodne skupštine u Beogradu danas je održan miting opozicije pod nazivom "Izbori za promjene" na kome se, prema procjenama policije, okupilo 55 000 ljudi, koji su zatražili raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. Miting je završen apelom okupljenim da ne ruše Beograd.

  Učesnici mitinga nosili su stranačke i državne zastave, i transparente sa porukama protiv vladajuće koalicije.

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.