Dostupni linkovi

Pažin: Za sada bez pravne saradnje Rusije sa Crnom Gorom


Privođenje pučista u Podgorici, 16. oktobar 2016.
Privođenje pučista u Podgorici, 16. oktobar 2016.

Ministarstvo pravde Crne Gore nije dobilo zvaničan poziv pravosuđa Rusije u odnosu na saradnju u slučaju pokušaja nasilnog rušenja vlasti u Crnoj Gori, rekao je danas ministar Zoran Pažin novinarima u Podgorici, odgovarajući na pitanje o napisima ruskih medija da rusko Državno tužilaštvo razmatra mogućnost da pomogne Crnoj Gori u istrazi pokušaja državnog prevrata.

"Mene kao ministra pravde i potpredsjednika Vlade bi radovao takav vid pravne saradnje. Od strane Specijalnog tužilaštva je upućen zahtjev Rusiji za međunarodnu pravnu pomoć koji bi podrazumjevao saslušanje Vladimira Popova i Eduarda Šišmakova u prisustvu našeg glavnog Specijalnog tužioca i njegovih saradnika", rekao je Pažin.

Ministarstvo pravde Crne Gore očekuje, prema riječima ministra Pažina - kao mjeru odgovornosti Ruske Federacije u poštovanju međunarodnih pravnih standarda u ovoj oblasti, lišavanje slobode Ananija Nikića koji se prema našim saznanjima nalazi na njihovoj teritoriji, ili demanti informacija da se nalazi na terotoriji Ruske Federcije.

Kada je riječ o saradnji sa Rusijom, ministar Pažin je rekao da su crnogorski istražni organi dobili od Interpola Moskva potvrdu, da su pasoši Popova i Šišmakova (Širokova) autentični.

XS
SM
MD
LG