Dostupni linkovi

Kuburović: Srbija ne odustaje od zahteva za izručenje Haradinaja


U proširenoj istrazi ima 30 novih svedoka, dodala je Kuburović
U proširenoj istrazi ima 30 novih svedoka, dodala je Kuburović

"Srbija ne odustaje od zahteva za izručenje Ramuša Haradinaja", izjavila je ministarka pravde Srbije, Nela Kuburović. "Nadamo se da će francuski organi postupiti profesionalno. U proširenoj istrazi ima 30 novih svedoka", dodala je ona.

Srbija zahteva hitno izručenje Ramuša Haradinaja, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić nakon sednice Vlade Srbije, sazvane upravo zbog te teme.

Srbija će nastaviti s gonjenjem svih okrivljenih i optuženih za ratne zločine, bez obzira na nacionalnost, zaključila je vlada, a direktor Kancelarije za KiM dodao je da je zaključila i da pozove sve članice EU i druge države "da poštuju međunarodno pravo i poternice Interpola, a ne da donose političke odluke u takvim slučajevima..."

U Beogradu je danas u 10 časova održana sednica Vlade Srbije na kojoj je jedina tema bila odluka suda u Francuskoj da bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja pusti da na slobodi čeka na odluku na zahtev Srbije za njegovo izručenje.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sazvao je za danas hitnu sednicu kako bi se, kako je najavljeno, zauzeo stav prema toj odluci suda u Kolmaru.

Sud u Kolmaru odlučio je da uslovno oslobodi Ramuša Haradinaja kojeg su francuske vlasti pritvorile 4. januara na aerodromu u Bazelu po poternici Srbije za ratne zločine tokom 1998. i 1999. godne.

XS
SM
MD
LG