U Zagrebu u 18 sati protest zbog presude Šešelju

Vojislav Sešelj, nakon izricanja oslobađajuće presude 31.mart 2016

Povodom oslobađajuće presude Haškog tribunala Vojislavu Šešelju za zločine nad civilima u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini, Platforma 112 i Centar za žene žrtve rata zakazali su za danas u 18 sati protest na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Protest će biti održan kod fontane Manduševac, pod nazivom "Oslobađanje Šešelja - poraz za pravdu, sramota za sud, nepravda za žrtve", javlja Indeks.hr.

"Platforma 112 i Centar za žene žrtve rata pozivaju građane i građanke da im se pridruže u ovom protestnom činu solidarnosti sa svim žrtvama rata i njihovim porodicama koje je današnja oslobađajuća presuda Šešelju duboko pogodila kao još jedan izostanak pravde i nepriznavanja njihove patnje", stoji u saopštenju Platforme 112.

Na danas izrečenu presudu Šešelju reagovao je i zagrebački Centar za suočavanje s prošlošću "Dokumenta", izrazivši šokiranost odlukom Haškog tribunala koju ocjenjuje kao najporazniju prvostepenu presudu tog suda do sada.

To je rezultat, navodi se u saopštenju, "konfuzne optužnice tužilaštva, kontinuirane opstrukcije sudskog procesa i neadekvatnog procesnog kapaciteta sudskog veća da se takve pojave neutrališu" navela je "Dokumenta" .