Nedjelja, 31. avgust/kolovoz 2014, 04:15 CET

Putešestvije bicikliste Dade Delića

Travničanin Dado Delić, koji posljednjih godina živi u Sarajevu, nedavno se vratio sa putovanja "Biciklom kroz meridijane i paralele", tokom kojeg je prešao put od Bosne i Hercegovine do Uzbekistana
Dalje/More

YES program: Američki učenici u bh. klupama

U Bosnu i Hercegovinu je nedavno stiglo sedam američkih stipendista na jednogodišnji program školovanja. To su srednjoškolci iz raznih dijelova SAD, od kojih će njih petero boraviti u Sarajevu i pohađati nastavu u Drugoj sarajevskoj gimnaziji, a dvoje u Gimnaziji u Banjaluci
Dalje/More

Očuvati kulturno naslijeđe - zadatak svih građana

Radi očuvanja kulturno-historijske baštine i razvijanja svijesti građana o ovom značaju, prije nekoliko dana bh. sportisti su se latili alatki i, uz pomoć stručnih lica, dali svoj doprinos u obnovi najstarijeg gradskog kupatila u prijestolnici Bosne i Hercegovina
Dalje/More

Šta može očekivati BiH?

Politički analitičar Adnan Huskić, govori za RSE o brojnim medjunarodnim inicijativama usmjerenih na otpočinjanje reformi u BiH i bitnih za proces evropskih integracija.
Dalje/More

BiH i Crna Gora zajedno u zaštiti ptica i borbi protiv krivolova

Zbog cijene jednog ptičijeg delikatesa, koji se u italijanskim restoranima kreće između 100 i 300 eura, razne malverzacije su moguće. Podaci organizacija za zaštitu ptica, ukazuju da je krivolov problem u cijeloj Evropi.
Dalje/More

Audio Srebrenica - Djeca iz svih dijelova Evrope na ljetnjem muzičkom kampu

Fondacija “Bauern helfen Bauern” i dječiji hor “Superar BiH” organizovali su dječiji Ljetni kamp u Srebrenici. Okupilo se 120 mališana iz Austrije, Slovačke, Rumunije i Bosne i Hercegovine. Poslije trodnevnih radionica, priređen je zajednički koncert. Sa istim programom, učesnici Ljetnog kampa uskoro će prirediti šest koncerata u Švajcarskoj.
Dalje/More

Nizozemski volonteri obnavljaju livanjske škole

Nakon što je u protekle tri godine obnovio šest seoskih škola sredstvima iz svoje Zaklade za obnovu škola u livanjskoj općini, zajedno sa učenicima volonterima iz nizozemskog gradića Baarn (Barn), profesor Aart de Ruiter (Art de Ruter), ponovno je u akciji. Ovoga puta riječ je o radovima u Srednjoj strukovnoj školi „Silvije Strahimir Kranjčević“ Livno.
Dalje/More

Poslanici i delegati u BiH među najplaćenijim u Evropi

Kada se poredi odnos između prosječnih plata i plata parlamentaraca u više evropskih zemalja, najveća primanja imaju poslanici i delegati u Parlamentarnoj skupštini BiH. Oni sami odlučuju o visini svojih primanja.
Dalje/More

Video "Kreativna Evropa" - kreativnost za svakoga

Bosna i Hercegovina je nedavno (22. jula) potpisala Sporazum o učešću u programu Evropske unije "Kreativna Evropa". Ovim činom i bh. umjetnici imaju šansu da pristupe fondu vrijednom skoro 1,5 milijardi eura koji podržava stvaralaštvo u svim segmentima
Dalje/More

Video Tuzla - etno glazba iz cijelog svijeta

U Tuzli je završen "Ethno Bosna i Hercegovina - Interethnic camp 2014", međunarodni Etno festival glazbene omladine koji je ove godine okupio više od stotinu mladih iz cijelog svijeta
Dalje/More

Video Sarajevo: Poruke mira "Go for Peace"

Povodom stote obljetnice početka Prvog svjetskog rata, u Sarajevu je od 28. srpnja do 03. kolovoza 2014. godine održan internacionalni projekat pod nazivom "Go for Peace". U projektu sudjelovalo 200 mladih iz brojnih europskih zemalja, te Sjeverne i Južne Amerike
Dalje/More

Tuzla: Bez izgovora - Europa sada

Centri civilnih inicijativa u Tuzli su organizirali prikupljanje potpisa podrške bezuvjetnom ubrzanju europskog puta BiH. Peticija nosi simboličan naziv „Bez izgovora - Europa sada“. Cilj peticije jeste da sami građani iskažu svoju podršku europskom putu Bosne i Hercegovine jer alternative za izlazak iz političke i društvene krize ova zemlja nema.
Dalje/More

EU očekuje odlučne signale iz BiH nakon izbora u oktobru

Italija, kao predsjedavajuća Evropskom unijom, podržaće reformske procese u BiH na njenom putu prema Evropskoj uniji, rekla je Federica Mogherini, italijanska ministrica vanjskih poslova prilikom svoje posjete Sarajevu.
Dalje/More

Alternativni izvještaj o (ne)napretku BiH u procesu evropskih integracija

Desetak nevladinih organizacija iz Bosne i Hercegovine predstavilo je zajednički Alternativni izvještaj o napretku BiH u procesu evropskih integracija. Ovaj izvještaj objavljen je tri mjeseca prije zvaničnog izvještaja Evropske komisije, kako bi se omogućio uvid u ono što građansko društvo misli o procesu integrisanja u BiH u posljednjoj godini.
Dalje/More

Livno – održano natjecanje u jedriličarstvu

U Livanjskom polju na lokalitetu Brda i ove godine su tiho, bez velike pompe, članovi Aerokluba Livno organizirali tradicionalno natjecanje u jedriličarstvu Livno Adria Cup 2014. godine. Ovo, četvrto po redu, natjecanje privuklo je sportske jedriličare iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Južne Afrike i, naravno, Bosne i Hercegovine.
Dalje/More