Dostupni linkovi

Lančani sudari kod Šimanovaca: Dvoje mrtvih, preko 20 povređenih


Lančani sudar kod Šimanovaca, foto: Tviter Balkan News
Lančani sudar kod Šimanovaca, foto: Tviter Balkan News
Dve osobe su nastradale, a oko 20 je povređeno u dva lančana udesa na auto-putu Beograd-Zagreb, kod naplatne rampe Šimanovci, u kojima je učestvovalo 38 vozila. Među povređenima ima i dece, a tri osobe su teško povređene. Saobraćaj je nešto pre 14 sati normalizovan, ali se odvija usporeno.

Prema poslednjim informacijama koje je za RSE potvrdila Nada Macura iz Urgentnog centra, povređena deca su zadobila lakše povrede.

“U 8.54 mi smo poslali dve lekarske ekipe Hitne pomoći jer je tako zahtevao načelnik odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici. Naše dve lekarske ekipe su izdali dve potvrde o smrti, muškoj osobi od 35 godina i ženskoj osobi u istim kolima od 30 godina. Koliko je moja informacija, automobil je udario u šleper, odbio se i odleteo u jarak”, kazala je Macura.

U Urgentni su primljeni uglavnom državljani Makedonije, Srbije i Italije.

Uzroci velike nesreće su najverovatnije magla i slaba vidljivost.

Courtesy: BalkanNews twiter
Courtesy: BalkanNews twiter
“Vatrogasna jedinica je dobila dojavu iza osam sati da je došlo do lančanog sudara na južnoj traci puta, pre naplatne rampe Šimanovci. Na lice mesta su izašle ekipe iz Inđije, Rume, Pećinaca i Pazove. Dolaskom na lice mesta smo utvrdili da zapravo imamo dva lančana sudara – prvi koji se desio na 81. i drugi koji se desio na 82. kilometru, u pravcu Beograda. Obavestili smo sve hitne pomoći na teritoriji Srema, i upućen je poziv Urgentnom centru u Beogradu jer je bio veliki broj povređenih lica. Vatrogasci su obišli sva vozila i po prioritetu su vadili povređene koje je Hitna pomoć vozila za Beograd. Dva lica su izgubila život i oko 20 lica je povređeno. Od njih 20, četvoro su deca”, precizirao je načelnik odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici Stevan Rajić.

Prema rečima Macure, dve devojčice i muškarac srednjih godina zadobili su povrede glave, a lekarska ekipa je prevezla dvogodišnjeg dečaka i trogodišnju devojčicu sa lakšim povredama.

Rajić je rekao da su i prva lokacija bliže naplatnoj rampi kod Šimanovaca, na kojoj je 16 vozila bilo u sudaru i druga lokacija na kojoj je bilo 22 vozila u lančanom sudaru, raščišćene.

Mesto nesreće posetili su danas i ministar saobraćaja Aleksandar Antić i direktor policije Milorad Veljović.

U spasavanju je, pored policije, učestvovalo devet vatrogasnih vozila sa 25 vatrogasaca, kao i ekipe Hitne pomoći iz Sremske Mitrovice, Rume, Pećinaca, Stare Pazove, Inđije i Beograda.

Svi povređeni prebačeni su u obližnje zdravstvene centre, kao i u KBC Zemun, KBC Bežanijska kosa i Urgentni centar u Beogradu.

Očekuje se da će autoput biti raščišćen do 14 sati. Nedaleko od mesta nesreće stvaraju se ogromne gužve, a saobraćaj se preusmerava na alternativne puteve.

Na auto-putu je nekoliko sati vladao haos, smrskana vozila su potpuno blokirala put, a povređeni ljudi su po velikoj zimi, kako je javljeno sa lica mesta, dugo čekali na pomoć.
XS
SM
MD
LG