Dostupni linkovi

Priboj: Otvoren regionalni centar granične policije


U Priboju, gradu u blizini granice sa Crnom Gorom, počeo je sa radom Regionalni centar Uprave granične policije. Taj centar pokrivaće čitavu teritoriju granične linije prema Crnoj Gori i BIH.

Otvorio ga je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, koji je rekao da granične i kriminalističke policije Srbije, Crne Gore i BiH dobro sarađuju. Stefanović je rekao da posebno treba insistirati na borbi protiv šverca cigareta, kafe i narkotika.

Stefanović je rekao da, za sada, nije povećan broj ilegalnih prelazaka granice na ovom području.

„Mi imamo redovnu komunikaciju policije, pre svega naše granične policije, ali i kriminalističke policije u smislu nekoliko slučajeva na kojima zajednički radimo. Bitno je da postoji volja da se suzbije ilegalna trgovine različitim supstancama. Saradnja sa policijom ovih država je dobra ali očekujemo da bude još praktičnija i efikasnija u tim nekim svakodnevnim stvarima za gradjane“, naveo je Stefanović.

Ministar policije Srbije naveo je da nema nagoveštaja da se migrantski putevi premeste na ovo područje.

„Ali ono što smo naučili iz iskustva da je u smislu migracija sve moguće, i da ne postoji ništa za šta možete reći da se nikada neće desiti. Mnogo je izvesnije da ćemo se truditi da na aktuelnom putu migracija, pronadjemo način da se migranti brže kreću, da bude organizovan jedinstven sistem prevoza od Grčke do Nemačke. Ali to zavisi mnogo od drugih država , ne od Srbije .Mi ćemo biti spremni za to i trudićemo se da tim ljudima olakšamo život što je moguće više, ali ćemo svakako pratiti politiku evropskih država. Kako budu oni radili, tako ćemo i mi", poručio je Stefanović.

Najavljeno je i da će se iduće nedelje otvoriti i lokalni granični prelaz na Uvcu koji će omogućiti lakšu komunikaciju gradjana Priboja i susedne opštine Rudo u BIH .

Regionalni centar smešten je u bivšoj administrativnoj zgradi FAP-a koju je Ministrastvo privrede prenelo MUP-u Srbije. Za opremanje 1.500 kvadrata Vlada Srbije je uložila oko 15 miliona dinara .

XS
SM
MD
LG