Dostupni linkovi

Subotica: Nestaloj devojci Tijani Jurić danima ni traga


Tijana Jurić
Tijana Jurić

Ni posle četiri dana potrage za nestalom 15-godišnjom devojčicom iz Subotice Tijanom Jurić nema nikakvih tragova niti naslućivanja šta se moglo dogoditi u noći između petka i subote kada su je prijatelji poslednji put videli, pošto su veče proveli zajedno na fudbalskom turniru u sportskom centru Rata u Bajmoku. Nakon njenog nestanka ostala je samo bela patika, pronađena u isušenom kanalu u naselju.

Posle četiri dan intenzivne potrage oglasila se pisanim saopštenjem subotička policija, ali bez ikakvih konkretnih informacija o rezultatima te potrage, u koju su uključene ne samo lokalne jedinice, već i specijalističke ekipe MUP-a Srbije, kao i mađarska žandarmerija, i Interpol.

U obraćanju javnosti, Policijska uprava Subotice moli građane da prijave bilo kakvu informaciju koja bi mogla imati veze sa nestankom subotičke devojčice, na telefone 192 ili 064/8927365.

Tijana Jurić je poslednji put viđena kada je sa drugovima i drugaricama u petak uveče prisustvovala turniru u Bajmoku. Ona se međutim po povratku kući odvojila od društva i otišla nazad u halu kako bi vratila pozajmljenu majicu. Drugu koji je čekao na dogovorenom mestu bilo je sumnjivo kada se ona posle izvesnog vremena nije pojavila, te je obavestio prijatelje, koji su zajedno sa porodicom i meštanima već oko jedan sat po ponoći organizovali i prvu potragu.

Kako je reč o odgovornoj i savesnoj osobi, i prijatelji i roditelji odbijaju pomisao da bi Tijana mogla samovoljno i bez objašnjenja otišla od kuće. Igor Jurić, Tijanin otac, kaže da se nakon svega može posumnjati i u otmicu.

"Našeg deteta nema. Ja nemam informaciju o čemu se radi, ali mi znamo da naše dete nije samoinicijativno otišlo od kuće. U to smo sigurni, a to znaju i svi koji je poznaju. Bilo je pisanja po nekim medijima da je otišla sa dečkom. To je apsolutno nemoguće, i zbog toga sam ja rekao da je otmica. Kako se to zove nemam pojma, ali deteta nema i to je najveća tragedija...", kaže Tijanin otac.

Igor Jurić navodi da ima poverenja u policiju i nadleže organe i da duboko veruje da će se Tijana vratiti kući živa i zdrava.

"Ne želim ni da pomislim da se ona neće vratiti", napominje Jurić.

Tijana je prethodnih dana stigla sa mora gde je letovala sa babom i dedom i planirano je da ostane kod njih u Bajmoku do odlaska kod roditelja u Belgiju. Igor Jurić koji radi u Belgiji u Suboticu je doputovao dan nakon tragičnog događaja. Iz Belgije, iz firme u kojoj radi, dobio je informaciju da će stupiti u kontakt sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije, kako bi bili od pomoći ukoliko zatreba.

Jurić takođe ističe i da su svi građani i Bajmoka i Subotice pokazali veliko saosećanja i spremnost da pomognu.

"Moram reći da su svi Tijanini prijatelji, ali i svi ostali meštani, kao i mnogi Subotičani pokalazi izuzetnu požrtvovanost i spremnost da pomognu, i ja im se iskreno zahvaljujem na tome. Zahvaljujem se na saosećanju sa nama, na iskazanoj brizi i na spremnosti da nam pomognu", kaže Igor Jurić.

Povodom brojnih najava i čak inicijativa da će građani samoinicijativno i organizovano ponuditi svoju pomoć policiji u potrazi za Tijanom, porodica Jurić je uputila poruku javnosti u kojoj moli "sve građane i ljude dobre volje, koji su spremni da pomognu u potrazi da ništa ne preduzimaju samoinicijativno i da se ne okupljaju bez dogovora sa policijom".

XS
SM
MD
LG