Dostupni linkovi

McCartney zadovoljan, ali i iznenađen zbog Grammya


Paul McCartney
Paul McCartney
Tekst BBC-a priredila Mirjana Rakela

Stranice svjetskih medija i dalje su pune priča sa dodjela muzičkih nagrada Grammy.

Jedna je nagrada ove godine otišla u ruke čuvenog Beatlesa Paula McCartneya za njegov pop album „Kisses on the Bottom“ kojega je objavio prošle godine.

McCartney kaže da je priznanje za njega bilo iznenađenje „ravno šoku“ .

Iako ni sam ne zna koliko je do sada osvojio Grammya, ističe kako je američka nagrada laskavo priznanje.

"Ne mislim da najbolji svjetski muzičari i dobiju ovu nagradu, ona se dodjeljuje tek nekolicini, ali biti među onima koji su je dobili u njenoj 17-toj godini, ipak je fenomenalna stvar“, kaže veliki glazbenik.

Sir Paul nije bio u Los Angelesu, ali je ceremoniju pratio sa suprugom na televiziji.

„Naravno da smo bili uzbuđeni, već u trenutku kad mi je menager poslao sms poruku da sam dobio nagradu“, kaže.

Pjevač kaže kako ima i poseban recept za osvajanje priznanja.

Naslovnica nagrađenog albuma Kisses on the Bottom
Naslovnica nagrađenog albuma Kisses on the Bottom
"Jedini način je ne biti na ceremoniji. Kada ste tamo sjedite i čekate objavu...onda voditelj izađe i kaže ...a nagradu je osvojio ...John Mayer...a vi napravite posebnu facu, nasmijete se, pljeskate...ma dajte...morate se zapitati koliko ste u tom trenutku uistinu raspoloženi za takvo ponašanje“, dodaje bivši Beatles.

Prošle godine, zajedno s bivšim članovima Nirvane, Davom Grohlom i Krisom Novoselicem, snimio je nekoliko muzičkih brojeva.

Zajedno su nastupali i na dobrotvornom koncertu za stradale u oluji Sandy u Madison Square Gardenu u decembru.

"Uživam u onome što radim, uistinu je veliko zadovoljstvo raditi s Grohlom. Pun je entuzijazma, pouzdan, a zna stati na loptu kada treba“, priča McCartney, dodajući da su na snimanju imali i jednu „ludu gitaru“ i to onu glumca Johnnya Deppa.

"Zvučao je odlično, bila je to sjajna zabava", priča glazbenik koji i danas u 70-ti godinama život uživa u pisanju muzike, sviranju.

Istodobno, od ponedjeljka grupa muzičara, među kojima su Mick Hucknall, Joss Stone i Beverley Knight, u studiju Abbey Road, snimaju novu verziju debitantskog albuma Beatlesa „Please, Please Me“, kako bi obilježili pola stoljeća od njegova nastanka.

"Kada smo počinjali bili smo tek četiri klinca iz Liverpoola koji su se nadali da će zaraditi nešto novca i onda kupiti auto. To je bilo sve što smo željeli“, kaže Paul.

„ Nije tu bilo mnogo umjetnosti, aliispostavili se da znamo što želimo. Uspjeli smo i to je fenomalno“ ngalašava jedan od dvojice živih iz čuvene liverpulske četvorke.
XS
SM
MD
LG