Dostupni linkovi

U eksploziji bombe u Bugojnu poginuo policajac


Poslije eksplozije ispred Policijske stanice u Bugojnu, snimak iz videa FTV-a
Poslije eksplozije ispred Policijske stanice u Bugojnu, snimak iz videa FTV-a
U snažnoj eksploziji koja je u nedjelju ujutro oko 5.00 sati potresla Bugojno policajac Tarik Ljubuškić je poginuo, a šest ih je ranjeno. Policija u Bugojnu uhapsila je Harisa Čauševića zvanog Oks, koji je priznao da je aktivirao eksplozivnu napravu, Džemala Tojagića iz Donjeg Vakufa, a privedene su još tri osobe, dok se za jednom još traga., navodi portal Sarajevo-x.

Nepoznata eksplozivna naprava razorne moći nalazila se na zgradi Policijske stanice Bugojno.

U eksploziji je poginuo policajac Tarik Ljubuškić, a šest osoba je zadobilo lakše i teže tjelesne povrede.

Od snažne detonacije popucala su stakla na zgradama udaljenim i do 300 metara od Policijske stanice.

Čaušević nakon aktiviranja eksplozivne naprave jutros u 4.50 sati pokušao da pobjegne sa lica mjesta, ali je ubrzo uhapšen i nalazi se u Policijskoj stanici Bugojno, gdje je priznao izvršenje ovog krivičnog djela.

Policija sumnja da je Čaušević eksplozivnu napravu aktivirao na daljinski upravljač.

Tokom uviđaja, koji još traje, iza zgrade Policijske stanice pronađena je vreća eksploziva, fantomka i rukavice, koje je, kažu policijski izvori, Čaušević bacio prilikom bijega, objavila je Srna.

Čaušević je od ranije poznat organima gonjenje zbog vršenja krivičnih djela, a Srna u policiji saznaje da je ranije u Islamskom centru Bugojno verbalno napao i lidera SDA Sulejmana Tihića.

Srna saznaje da je u eksploziji teške povrede glave zadobila policajka Edina Hindić (26), koja je prevezena u Klinički centar Sarajevo.

U Bugojnu je "opsadno" stanje. Policija iz cijele Bosne i Hercegovine pristigla je u Bugojno, piše Sarajevo-x.

Ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović izjavio u nedjelju u Bugojnu da je napad na policijsku stanicu u ovom gradu klasični teroristički akt, napad na instituciju države i na instituciju za provođenje zakona, prenosi Srna.

"Mi moramo poslati poruku da smo odlučni boriti se protiv ovog zla",
rekao je Ahmetović.

Direktor Uprave policije Federacije BiH (FBiH) Zlatko Miletić pozvao je građane na strpljenje i da omoguće policijskim agencijama da uspješno okončaju svoj posao.

"Nadam se da ćemo brzo riješiti ovaj slučaj",
rekao je Miletić.

(Video: Izvještaj FTV-a)
XS
SM
MD
LG