Dostupni linkovi

Babić: Neophodno stvoriti ambijent koji podržava borbu protiv korupcije


Tanja Babić
Tanja Babić

„Organi koji se bave istragom i borbom protiv korupcije moraju da imaju osećaj sigurnosti i slobode“, izjavila je direktorka Agencije za borbu protiv korupcije, Tanja Babić povodom napada na članicu Saveta za brobu protiv korupcije, Miroslavu Milenović. Odbor Agencije je u sredu održao sednicu u Novom Sadu.

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tanja Babić očekuje da državni organi što pre utvrde razloge i otkriju napadače na članicu Saveta za borbu protiv korupcije, Miroslavu Milenović. Ona je, nakon sednice Odbora te Agencije u Novom Sadu rekla za Radio Slobodna Evropa da je neophodno stvoriti ambijent koji podržava borbu protiv korupcije.

„Ono što je zaista važno, posebno za ljude koji se bave ovim poslom, to je da svi mi moramo da se osećamo slobodno i da radimo naš posao, da kritički govorimo i da to ne bude shvaćeno kao neki neprijateljski akt“, naglašava ona.

Predsednik Odbora Agencije, Zoran Stoiljković smatra da je bitno da se do kraja utvrde svi detalji napada.

„Koleginica Miroslava je pre dva, tri meseca je prijavila da je prate i to tako da ona to vidi. Kao politikolog postavljam pitanje: kome može da bude u interesu da jednu krhku ženu napadnu? Šta može da stoji iza toga? Pa samo njen rad“, kaže on.

Predstavnici Agencije su govorili i o proverama pokrajinskih institucija. Oni su naglasili da je kontrola pokrajinskih Fondova u toku. Direktorka Agencije je govorila i o istrazi u vezi sa slučajem gradonačelnika Beograda Siniše Malog. Ona je rekla da je Agencija dobila nove dokumente od bugarskih državnih organa i da je proces provere u toku.

XS
SM
MD
LG