Utorak, 30. septembar/rujan 2014, 17:52 CET

Srbija

Procesuiranje ratnih zločina u Srbiji: Zločinci slobodni i bezbrižni

Zgrada Tužilaštva za ratne zločine u Beogradu

30.09.2014
Nakon deset godina, rezultati u procesuiranju ratnih zločina u Srbiji izuzetno su skromni, a do danas nema jasne političke volje da odgovorni budu kažnjeni, mišljenje je eksperata Fonda za humanitarno pravo Dalje/More
septembar/rujan 2014
septembar/rujan 2014

Kalendar

Galerija

Fotogalerija Karikature Predraga Koraksića Coraxa

Jedan od najprepoznatljivijih karikaturista u Srbiji Predrag Koraksić Corax stalni je saradnik Radija Slobodna Evropa i jednom sedmično objavljujemo njegov komentar političkog života Srbije bez reči.

 

Raste broj žrtava vulkana u Japanu

Japanska policija je saopštila da su na vrhu planine Ontake pronađena tele još petorice planinara stradalih u subotnjoj erupciji vulkana, tako da se broj žrtava popeo na 36.

Ašraf Gani položio zakletvu

Novi predsednik Avganistana, Ašraf Gani, danas je položio je zakletvu kao prvi, novi lider otkako su 2001. godine Sjedinjene Države počele operacije u toj zemlji.

SAD: Brži rast u drugom tromesečju

Američki Sekretarijat za ekonomiju saopštio je da je američka ekonomija u drugom kvartalu rasla po stopi od 4,6 odsto, najvišoj u poslednje dve godine. To je pozitivan znak posle veoma lošeg rezultata u prvom kvartalu kada je stopa rasta opala za dva odsto.