Subota, 23. maj/svibanj 2015, 18:23 CET

Naredna emisija

18:00 - 18:29 Nedjelja 24 svi

U najnovijem Mostu razgovaralo se o tome u kojoj meri je Domovinski rat postao centalna tema u Hrvatskoj. Sagovornici su bili istoričar Hrvoje Klasić i politički analitičar Davor Đenero.

maj/svibanj 2015

18:00 - 18:29 maj/svibanj 17, 2015

Most

Voditelj: Omer Karabeg

U najnovijem Mostu sagovornici su bili bivši predsednici Hrvatske i Srbije - Boris Tadić i Ivo Josipović. Bio je to njihov prvi javni dijalog nakon što su napustili predsedničku funkciju. Razgovaralo se o odnosima Srbije i Hrvatske.


18:00 - 18:29 maj/svibanj 10, 2015

Most

Voditelj: Omer Karabeg

U najnovijem Mostu Radija Slobodna Evropa, koji objavljujemo u ovoj emisiji, razgovarale se o tome zašto se vlast u Srbiji tako žestoko okomila na zaštitnika građana Sašu Jankovića. Sagovornici su bili čelnici dve nevladine organizacije iz Beograda - Milan Antonijević i Dragan Popović. Bilo je reči o tome da li kampanja protiv Jankovića liči na hajke iz Mililoševićevog vremena, da li režim smatra da mu je Janković opasniji nego cela opozicija, da li iza cele hajke stoji premijer Vučić, brine li Srpsku naprednu stranku velika poopularnost Saše Jankovića, da li strah od reakcija Brisela sprečava vladajuću stranku da smeni Jankovića, zašto je iza progonjenog zaštitnika građana stao veliki deo javnosti, da li je kampanjom protiv Jankovića vlast najviše naškodila samoj sebi, kao i o tome da li će obračun biti nastavljen ili će vlast izvući pouku iz celog slučaja i pustiti Sašu Jankovića da radi svoj posao.


18:00 - 18:29 maj/svibanj 03, 2015

Most

Voditelj: Omer Karabeg

U najnovijem Mostu Radija Slobodna Evropa, koji objavljujemo u ovoj emisiji, razgovaralao se o tome koji su motivi usvajanja Deklaracija o slobodnoj i samostalnoj Republici Srpskoj na nedavno odrzanom kongresu vladajuće stranke u tom entitetu. Sagovornici su bili dva političara - Branislav Borenović iz Republike Srpske i Sadik Ahmetović iz Federacije Bosne i Hercegovine. Bilo je reči o tome zašto je Milorad Dodik u ovom trenutku ponovo posegao sa pretnjom o otcepljemju Republike Srpske, da li je cilj Deklaracije da se skrene pažnje sa očajne ekonomoske situacije u tom entitetu, da li su građani u Republici Srpskoj umorni od Dodikove priče o otcepljenju, da li je moguće mirno razdruživanje Republike Srpske i Federacije, da li danas iko u Bosni i Hercegovini dovodi u pitanje opstanak srpskog eniteta, da li Dodik želi da se oživljanjem priče o otcepljenju ponovo nađe u centru pažnje međunarodne zajednice, kao i o tome da li će Deklaracija izazvati političke sukobe u Bosni i Hercegovini ili će uskoro biti zaboravljena kao još jedan marketinski potez Milorada Dodika.

maj/svibanj 2015
maj/svibanj 2015
  15 maj/svibanj 2015

  Video Tadić i Josipović o Oluji, nestalim, Kolindi i Tomi

  U Mostu RSE, u prvom dijalogu nakon što su napustili predsedničke funkcije, Boris Tadić i Ivo Josipović govore o tome zašto su odnosi Srbije i Hrvatske u poslednje vreme prepuni trzavica i nerazumevanja

  10 maj/svibanj 2015

  Ima li kraja kampanji protiv Saše Jankovića

  U Mostu se razgovaralo zašto je Zaštitnik građana Saša Janković za vlast u Srbiji postao državni neprijatelj broj jedan. Sagovornici su bili Milan Antonijević, direktor Komiteta pravnika za ljudska prava, i Dragan Popović, direktor Centra za praktičnu politiku

  03 maj/svibanj 2015

  Vjeruje li još neko u Dodikovu priču o otcjepljenju?

  U Mostu RSE razgovaralo se kakva će biti sudbina Deklaracije o slobodnoj i samostalnoj RS koja je usvojena na nedavnom Saboru SNSD, vladajuće stranke u tom bh. entitetu. Sagovornici su bili Branislav Borenović, potpredsjednik PDP, te Sadik Ahmetović, potpredsjednik SDA

maj/svibanj 2015

Kalendar

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Treća epizoda - Novi Sadi
X
16.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je treća epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.