Subota, 23. avgust/kolovoz 2014, 03:35 CET

Naredna emisija

18:00 - 18:29 Nedjelja 24 kol

Dijaloška emisija o politici, ekonomiji i kulturi koju uređuje i vodi Omer Karabeg.

avgust/kolovoz 2014

18:00 - 18:29 avgust/kolovoz 17, 2014

Most

Voditelj: Omer Karabeg

U emisiji poslušajte: U najnovijem Mostu Radija Slobodna Evropa, koji objavljujmo u ovoj emisiji, razgovralo se o tome dokle će Srbija moći da neguje bliske odnose i sa Briselom i sa Moskvom. Naši sagovornici su dva spoljnopolitička analitičara - Aleksandra Joksimović iz Beograda i Boris Varga iz Novog Sada. Bilo je reči o tome da li sadašnja Vučićeva politika “i Evropa i Rusija” podseća na nekadašnju Tadićevu politiku “i Evropa i Kosovo”, o pritiscima koje na Beograd vrše Moskva i Brisel, da li Moskva računa da će, kada Srbija uđe u Evropsku uniji, preko nje ostvarivati svoje interese, kako Srbija istovremeno vojno saradnije i sa Rusijom i sa NATO paktom, u kojoj meri veoma izraženo prorusko raspoloženje u Srbiji utiče na politiku srpskog vrha, da li bi danas Srbija mogla imati istu onakvu neutralnu poziciju kakvu je imala Titova Jugoslavija, kao i o tome da li će, ukoliko se odnosi između Moskve i Zapada još više zaoštre, Brisel tražiti od Srbije da sledi politiku Evropske unije i uvede sankcije Rusiji. Most je pripremio Omer Karabeg.


18:00 - 18:29 avgust/kolovoz 10, 2014

Most

Dijaloška emisija o politici, ekonomiji i kulturi koju uređuje i vodi Omer Karabeg.


18:00 - 18:29 avgust/kolovoz 03, 2014

Most

Voditelj: Omer Karabeg

U najnovijem Mostu razgovaralo se o populizmu srpskog i mađarskog premijera - Aleksandra Vučića i Viktora Orbana. Sagovornici su bili beogradski sociolog Jovo Bakić i novosadski politikolog Jovan Komšić.

avgust/kolovoz 2014
avgust/kolovoz 2014
  17 avgust/kolovoz 2014

  Može li Srbija kao Titova Jugoslavija

  U najnovijem Mostu RSE razgovaralo se o tome dokle će Srbija moći da sedi na dve stolice - evropskoj i ruskoj. Sagovornici su bili Aleksandra Joksimović, direktorka Centra za spoljnu politiku iz Beograda, i Boris Varga, spoljnopolitički analitičar iz Novog Sada.

  10 avgust/kolovoz 2014

  Video Kad pošteni beže od politike, pokvarenjaci vladaju

  U novom Mostu RSE filozof Esad Bajtal i politikolog Filip Balunović razgovarali su o tome može li se u BiH i Srbiji desiti situacija kao u Sloveniji, kada je ugledni profesor prava odneo ubedljivu pobedu nad profesionalnim političarima

  02 avgust/kolovoz 2014

  Populizam i demagogija Vučića i Orbana

  U najnovijem Mostu RSE razgovaralo se o sličnostima i razlikama između premijera Srbije Vučića i premijera Mađarske Orbana - dva lidera koji uživaju popularnost i imaju veliku moć u svojim državama. Sagovornici su bili sociolog iz Beograda Jovo Bakić i politikolog Jovan Komšić iz Novog Sada.

avgust/kolovoz 2014

Kalendar

 
Nema sadržaja.