Nedjelja, 29. novembar/studeni 2015, 06:12 CET

Naredna emisija

18:00 - 18:29 Nedjelja 29 stu

U najnovijem Mostu razgovaralo tome o tome kako se vlast u Srbiji i Bosni i Hercegovini odnosi prema pravosuđu. Sagovornici su bili profesori prava Vesna Rakić-Vodinelić iz Beograda i Goran Šimić iz Sarajeva.

novembar/studeni 2015

18:00 - 18:29 novembar/studeni 22, 2015

Most

Voditelj: Omer Karabeg

U najnovijem Mostu Radija Slobodna Evropa, koji objavljujemo u ovoj emisiji, razgovaralo se o tome kakvi su odnosi između premijera Srbije Aleksandra Vučića predsednika Republike Srpske Milorada Dodika. Sagovornici su bili dva profesora političkih nauka - Jovan Teokarević iz Beograda i Miloš Šolaja iz Banjaluke. Bilo je reči o tome da li Vučićeva poseta Sarajevu i zajednička sednica Vlade Srbije i Saveta Ministara Bosne i Hercegovine označavaju zaokret u politici Srbije prema Bosni i Hercegovini, zašto je Dodik najpre kritikova tu posetu, pa se posle korigovao, šta znači Vučićev sastanak sa Mladenom Bosićem, liderom opozicije u Republici Srpskoj, da li će Dodik pod Vučicevim pritiskom odustati od referendum o sudu i tužilaštvu Bosne i Hercegovine, da li Vučić i nakon najnovije posete Srebrenici i dalje odbija da prizna da se tamo dogodio genocid, kao i o tome da li bi Dodik izgubio vlast kada bi se Vučić javno distancirao od njega.


18:00 - 18:29 novembar/studeni 15, 2015

Most

Voditelj: Omer Karabeg

U najnovijem Mostu raazgovaralo se o tome da li se Bosna i Hercegovina može osloboditi okova Dejtonskog sporazuma. Sagovornici su bili univerzitetski profesori - Zdravko Grebo iz Sarajeva i Miodrag Živanović iz Banjaluke.


18:00 - 18:29 novembar/studeni 08, 2015

Most

Voditelj: Omer Karabeg

Nakon rehabilitacije Draže Mihailovića u Srbiji se sve više govori o rehabilitaciji Milana Nedića. Kao i u slučaju Mihailovića i u slučaju Nedića sud bi trebalo da donese odluku o tome. Već je zakazano prvo ročište. Tim povodom u Mostu smo organizovali polemiku između dva istoričara - Bojana Dimitrijevića koji se zalaže za rehabilitaciju i Milana Radanovića koji smatra da bi to bilo skandalozno.


18:00 - 18:29 novembar/studeni 01, 2015

Most

Voditelj: Omer Karabeg

U najnovijem Mostu razgovralo se o tome da li Srbija odustaje od politike normalizacije odnosa sa Kosovom. Sagovornici su bili Aleksandra Joksimović iz Centra za spoljnu politiku i Dragan Popović iz Centra za praktičnu politiku.

novembar/studeni 2015
novembar/studeni 2015
  22 novembar/studeni 2015

  Da li se Vučić odriče Dodika?

  U Mostu RSE razgovaralo se o tome kakvi su odnosi između premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsednika RS Milorada Dodika. Sagovornici su bili Jovan Teokarević, profesor iz Beograda, i Miloš Šolaja, profesor iz Banjaluke

  15 novembar/studeni 2015

  Da li je Dejtonski sporazum osudio BiH na nesreću?

  U Mostu RSE razgovaralo se o tome može li Bosna i Hercegovina preživjeti ukoliko ne bude promijenjen Dejtonski ustav. Sagovornici su bili dva bh. univerzitetska profesora - Miodrag Živanović i Zdravko Grebo

  08 novembar/studeni 2015

  Milan Nedić - izdajnik ili general koji se žrtvovao za Srbiju

  U Mostu Bojan Dimitrijević, savetnik Insitituta za savremenu istoriju, i istraživač Milan Radanović polemišu o tome šta bi donela moguća rehabilitacija kvislinškog predsednika vlade Srbije

  01 novembar/studeni 2015

  Borba za Kosovo - predstava za narod

  U Mostu RSE razgovaralo se o tome da li Srbija menja svoju politiku prema Kosovu. Sagovornici su bili čelnici dve beogradske NVO - Aleksandra Joksimović, direktorka Centra za spoljnu politiku, i Dragan Popović, direktor Centra za praktičnu politiku

novembar/studeni 2015

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Izbor urednika