Dostupni linkovi

Višegrad: Pripadnici ravnogorskog pokreta napali ekipu N1


Pripadnici ravnogorskog pokreta su u okolini Višegrada napali ekipu regionalne televizije N1.

Ekipa N1 je oko pola 2 stigla u Draževinu, gde se u jednom šatoru obeležavalo 70 godina od hapšenja Dragoljuba Draže Mihajlovića.

Ekipa N1 je prišla putu koji vodi do šatora, u kojem su se nalazili mlađi momci u crnim odelima i pripadnici Ravnogorskog pokreta.

"Pitali smo ih da nam daju izjave, na šta su nas pitali odakle dolazimo i kada smo rekli da smo iz Sarajeva, kazali su kako ne mogu davati izjave. Stariji gospodin je tada prišao te tražio legitimaciju. Pokazali smo lične karte i onda je rekao da ne možemo da snimamo. Kada smo pitali zašto, rekao je samo da jednostavno ne možemo", kaže reporterka N1 Adisa Ibrahimović.

Nakon toga su se odmakli na drugi put te su odlučili da snime par kadrova iz daljine.

"Napad se desio tako da nismo to ni primetili. Pojavio se stariji čovek visok dva metra i zaleteo se na snimatelja Alena i počeo da ga udara kamenom po glavi. Prišla sam i govorila i molila ga da to ne radi, onda se okrenuo prema meni i počeo da me udara mikrofonom po glavi. Kada mu je ispao mikrofon, okrenuo se prema snimatelju i potrčao za njim. Prišao nam je i drugi, takođe stariji čovek i govorio strašne stvari. U to se uključila i jedna žena", priča Ibrahimović.

No, na sreću, spasili su ih momci iz Srbije.

"Momci iz Srbije su poleteli prema nama i počeli da nas brane i da nas guraju od čoveka i utrpali su nas u auto, nakon čega su počeli i drugi da dolaze. Napravili su nam prostor da odemo i kroz prozor su nam se izvinili i rekli da im je žao što se to desilo, da to nije stav njih i da je to delo pojedinca i da to nikad ne bi uradili", rekla je reporterka N1.

XS
SM
MD
LG