Dostupni linkovi

Izašao prvi crnogorski LGBT magazin


Nevladina organizacija (NVO) Kvir Montenegro predstavila je danas prvi broj crnogorskog izdanja magazina "Optimist", posvećenog LGBTIQ osobama, čija centralna tema su istopolni brakovi u Crnoj Gori.

Predstavnica NVO Kvir Montenegro, Vanja Gagović, kazala je danas, na konferenciji za novinare, da prvi broj magazina Optimist izlazi u tiražu od 500 primjeraka, navodeći da će biti distribuiran među LGBT zajednicom na više različitih lokacija, određenim kafe barovima, institucijama kulture.

Ona je ukazala da Kvir Montenegro pregovara da magazin bude dio besplatne ponude i na određenim kioscima za prodaju štampe.

"Digitalno izdanje "Optimista" biće dostupno na sajtu organizacije Kvir Montenegro www.queermontenegro.org, kao i na sajtu magazina www.optimist.rs. Magazin Optimist izlaziće jednom mjesečno i svaki će imati jednu centralnu temu kojom će se baviti uz ostale koje će biti obrađivane", objasnila je Gagović.

Ona je pozvala novinare i novinarke zainteresovane za saradnju sa Kvir Montenegrom na razvijanju Optimista da kontaktiraju tu organizaciju.

"Pozivamo i sve ostale pojedince i pojedinke koji žele svojim tekstovima, kolumnama, fotografijama da učestvuju u kreiranju Optimista da zajedno razvijamo i gradimo ovaj magazin LGBT zajednice, te na što kvalitetniji način propratimo sve teme od značaja za LGBT osobe u Crnoj Gori", poručila je Gagović.

Predsjednik Upravnog odbora Kvira Montenegro Danijel Kalezić kazao je da magazin Optimist ima dugu istoriju u Srbiji gdje je, kako je naveo, najtiražniji LGBT magazin koji svakim svojim brojem pomjera granice LGBT aktivizma otvaranjem novih tema i diskusija u vezi sa pravima te populacije.

XS
SM
MD
LG