Dostupni linkovi

Poljski plemić izazvao britanskog političara na dvoboj


Poljskom plemiću, knezu Janu Žilinjskom, dozlogrdilo je da sluša ksenofobne izjave lidera britanske Nezavisne partije, (UKIP) evroposlanika Najdžela Faraža i vređanje gastarbajtera Poljaka toliko da ga je pozvao na pravi,
staromodni dvoboj u Hajd parku.

Knez Žilinjski bacio je Faražu rukavicu u lice virtuelno, posredstvom video klipa na YouTube, podsetio na herojstvo svog oca u Drugom svetskom ratu, pokazao njegovu sablju i zbog toga što vređa Poljake pozvao Faraža da se u svitanje jednog dana definitivno rasprave sabljama.

"Dosta mi je diskriminacije Poljaka u ovoj zemlji. Najidiotskiji komentar koji sam čuo bio je kada je gospodin Najdžel Faraž okrivio moje zemljake za saobraćajne gužve na autoputu M40. Dosta, dosta gospodine Faraž", objasnio je poljski plemić, po profesiji istoričar, inače rođen u Londonu i britanski državljanin.

Ostavio mu je, međutim, otvorena vrata da ako je Faražova sablja zarđala, prihvati pred izbore verbalni duel pred TV kamerama.

( VIDEO: https://www.youtube.com/watć?v=jBtcQ4vkRg0 )

UKIP i Faraž nemaju na meti samo Poljake, već i sve ostale imigrante, gastarbajtere iz postkomunističkih članica Evropske unije koji su iskoristili novostečenu slobodu kretanja kada su ušli u Evropsku uniju 2004. godine i potražili u Velikoj Britaniji posao i bolji život.


XS
SM
MD
LG