Petak, 06. mart/ožujak 2015, 06:58 CET

Vijesti

Skupština Zeničko dobojskog kantona danas imenuje Vladu

06.03.2015

Skupština Zeničko-dobojskog kantona na današnjoj sjednici će raspravljati o imenovanju nove Vlade.Vladu ZDK-a čini premijer i deset ministara, od kojih je sedam iz reda Bošnjaka, a po dva iz reda hrvatskog i srpskog naroda.

Na sastanku održanom 4. februara, delegacije Stranke demokratske akcije, Demokratske fronte i Hrvatske demokratske zajednice BiH usaglasile su način raspodjele ministarskih pozicija i principe rada u budućoj Vladi ZDK-a.

Stranci demokratske akcije pripalo je mjesto premijera i ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, obrazovanja, nauke, kulture i sporta, rada i socijalne politike, te ministarstva za boračka pitanja, pravosuđa i uprave.

U resorima prostornog uređenja i zaštite okoline, zdravstva i unutrašnjih poslova ministarske pozicije pripadaju Demokratskoj fronti.

Hrvatska demokratska zajednica BiH svoje pozicije će zauzeti u ministarstvu finansija i privrede.

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Mostari
|| 0:00:00
...  
🔇
X
01.03.2015
RSE u saradnji sa NED (The National Endowment for Democracy) emituje jednogodišnji TV serijal o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda koja govori o mladima iz Mostara. Voditelj i moderator je Marchelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva