Dostupni linkovi

Radikali bez Šešelja na konsultacijama kod Nikolića


Tomislav Nikolić, predsjedenik Srbije
Tomislav Nikolić, predsjedenik Srbije

Predsednik Tomislav Nikolić uputio je za ponedeljak poziv predstavnicima svih izbornih lista koje će imati poslanike u novom sazivu republičkog parlamenta na konsultacije o formiranju buduće Vlade Srbije, potvrđeno je danas iz njegovog kabineta.

Nikolić je prethodno, u četvrtak, 19. maja, razgovarao sa liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem, koji mu je preneo da smatra da ima potrebnu većinu za formiranje nove Vlade.

Predstavnici ostalih izbornih lista kod Nikolića će doći u ponedeljak, 23. maja u 10 sati.

Srpska radikalna stranka saopštila je da toj stranci stigao poziv predsjednika Srbije Tomislava Nikolića na konsultacije o dodeli mandata za sastav nove Vlade Srbije i da će SRS predstavljati potpredsednik stranke Nemanja Šarović i generalna sekretarka Nataša Jovanović,a ne lider radikala Vojislav Šešelj, javlja dopisnik RSE.

Odluku o tome je, kako se navodi, doneo Predsednički kolegijum SRS.

U pozivu na konsultacije, koji je SRS dostavio medijima, Nikolić navodi da je “obavio razgovor sa Aleksandrom Vučićem, predstavnikom izborne liste 'Aleksandar Vučić - Srbija pobedjuje' koji ga je obavestio da je obezbedio većinu za izbor Vlade u skupštini”.

“Pre nego što Narodnoj skupštini predložim kandidata za predsednika Vlade, spreman sam da saslušam vaše mišljenje”, naveo je Nikolić u pozivu.

Konsultacije će biti održane u ponedeljak, 23. maja u 10.30 u zgradi Predsedništva.

SRS je na parlamentarnim izborima održanim 24. aprila osvojila 22 poslanička mandata.

XS
SM
MD
LG