Dostupni linkovi

Direktor TV CG Radojka Rutović podnijela ostavku


Radojka Rutović
Radojka Rutović

Direktor Televizije Crne Gore Radojka Rutović podnijela je danas neopozivu ostavku na tu funkciju, ističući da je to njena lična odluka i "doprinos traženju izlaza iz situacije u kojoj se nalazi Crna Gora".

Ostavke su podnijele i urednik informativnog programa Aleksandra Pavićević i šef deska Vesna Terić.

Rutovićeva je u ostavci izrazila nadu da se ovim uklanja i posljednja prepreka za politički dogovor i nesmetan ulazak dijela opozicije u Vladu i druge institucije sistema.

Crnogorska opozicija uslovljavala je potpisivanje sporazuma o uslovima za slobodne i fer izbore ostavkom Radojke Rutović.

Iz opozicionog bloka su više puta ponovili da bez promjene uređivačke politike Televizije Crne Gore i uređivačkog tima nema sporazuma.

Pošto sporazum bude potpisan, predviđen je rok od 15 dana da bi bili izabrani novi članovi vlade, a paralelno s tim treba da bude donesen i poseban zakon koji će dati pravni okvir za ispunjavanje sporazuma.

U tom periodu trebalo bi da budu doneseni novi ili promijenjeni važeći zakoni, među kojima su Zakon o radio-difuznim servisima, Zakon o medijima i Zakon o elektronskim medijima.

XS
SM
MD
LG