Dostupni linkovi

Skoplje: Protesti sve masovniji


Makedonija protesti
Makedonija protesti

Četiri policajca su povrijeđena, a jedan demonstrant je priveden u sinoćnjim protestima u Skoplju zbog odluke predsjednika Makedonije Đorđa Ivanova da pomiluje sve političare protiv kojih se vode istrage ili su pokrenute optužnice u aferi "prisluškivanje".

Specijalna policija upotrijebila je i šok bombe protiv demonstranata koji su krenuli prema Policijskoj stanici Beko zahtijevajući oslobađanje demonstranata privedenih u protestu u srijedu uveče.

Sinoćnji protesti bili su i masovniji od prethodne dvije večeri, a policija je za razliku od ranije ogradila i kancelariju makedonskog predsjednika u centru grada.

Televizija "Nova" je javila, pozivajući se na policijske izvore, da je sinoć priveden jedan demontrant zbog lupanja izloga u centru grada, kao i da ima povrijeđenih demonstranata. Protest su organizovala 82 građanska udruženja, a trajao je više od četiri časa.

U Skoplju je sinoć održan i kontraprotest pristalica vladajućeg VMRO-DPMNE koji negoduju što je Ivanov abolirao lidera SDSM-a Zorana Zaeva i bivšeg obaveštajca Zorana Veruševskog koje smatraju vinovnicima trenutne političke krize u Makedoniji.

XS
SM
MD
LG