Dostupni linkovi

Osuđena šesnaestočlana grupa u slučaju Kosovo derivati


Palata pravde u Beogradu
Palata pravde u Beogradu

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu proglasilo je danas krivim 16 osoba za malverzacije s naftnim derivatima, čime su oštetili budžet Srbije za oko 41 milion dinara.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda, optuženi su osudjeni na kazne zatvora u rasponu od devet meseci do pet i po godina.

Oni se terete da su, iskorišćavajući Uredbu Vlade Srbije o povlasticama za gradjane Kosova i Metohije, malverzacijama s naftnim derivatima oštetili državni budžet.

Osuđeni su Ivan Šikora, Srdjan Vulović, Dejana Vulović, Goran Stojisavljević, Darko Berjan, Milan Bijadžija, Zoran Stojisavljević, Dragan Birčanin, Nebojša Kostić, Dragutin Isilović, Nebojša Ostojić, slaviša Purić, Stevan Purić, Stevica Maksimović, Vladimir Topalović i Svetolik Lazić, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, tokom krivičnog postupka utvrdjeno je da su okrivljeni "inkrimisanim radnjama pribavili protivpravnu imovinsku korist" u iznosu od 41.500.928 dinara, a sud im je izrekao oduzimanje imovinske koristi i da u roku od 30 dana od dostavljanja pravosnažne sudske odluke izvrše uplatu.

Najveće zatvorske kazne dobili su Ivan Šikora, u trajanju od pet godina i šest meseci, i Goran Stojisavljević, koji je osudjen na četiri godine i šest meseci.

XS
SM
MD
LG