Dostupni linkovi

Srbija: U poplavama nema odsečenih sela, tvrde nadležni


Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović

U Srbiji, koja je proglasila vanrednu situaciju zbog poplava, nema odsečenih sela niti gradova, snabdevanje funkcioniše, a samo dva državna puta nisu u funkciji, izjavila je Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva u tehničkoj Vladi Srbije.

Ona je u Dnevniku RTS-a istakla da je Vlada Srbije i danas, kao i pre dve godine, uz svoje građane, te da zajedno mogu sve da prebrode.

"Prebrodićemo i ovu krizu i radićemo na pripremljenosti za ovakve situacije. Mi jesmo danas pripremljeni. Dva državna puta nisu u funkciji - Dub-Rogačica i Čačak-Guča, gde su se aktivirala klizišta, ali i za jedan i za drugi postoje alternativni putevi", rekla je Mihajlović.

Ona je napomenula da na putevima koji su izgradnji, kao što je Koridor 11, ima poplavljenih delova, najavivši da će tamo otići u toku dana jer je zbog visokog vodostaja kod sela Brđana pao jedan deo skele i kran.

Takođe je navela da je kod nove investicije, a to je izgradnja mosta Ljubovija-Bratunac, jedan deo potopljen zbog visokog vodostoja i bujice, te da je jedan deo skele otišao dva kilometra nizvodno.

Upitana da li je reč o lošoj izgradnji, ministarka kaže da nema grešaka investitora.

"To nije zbog toga što izvođač nije uradio svoje poslove, već jednostavno putevi su izgradnji, i tada ne možete da imate potpuno uređenu situaciju", objasnila je.

Prema njenim rečima, investitori su sve vreme na terenu, preko 2.200 ljudi je u pripravnosti iz svih putarskih firmi, bilo domaćih ili stranih, kao i 700 vozila, 1.100 raznoraznih vrsta opreme i kompletna mehanizacija.

XS
SM
MD
LG