Dostupni linkovi

U 14 opština u Srbiji i dalje vanredno stanje zbog poplava


Sela oko Čemernice
Sela oko Čemernice

U tri grada i 14 opština i dalje je na snazi vanredna situacija, zbog obilnih padavina i izlivanja vodotoka, a iz tih mesta je evakuisana 171 osoba i poplavljeno 710 domaćinstava, saopšteno je u četvrtak iz MUP-a.

Vanredna situacija je u Čačku, Novom Pazaru i Kraljevu, Arilju, Lučanima, Topoli, Požegi, Bajinoj Bašti, Ivanjici, Raškoj, Ljigu, Rači, Trsteniku i na delu teritorije opština Kosjerić, Prijepolje, Nova Varoš i Ćićevac.

Na terenu su angažovani pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Sektora za vanredne situacije, vatrogasno-spasilačkih jedinica, Žandarmerije, kao i Vojska Srbije.

U toku noći sa srede na četvrtak, prema prognozi, najviše padavina bilo je na istoku i jugoistoku Srbije od 10 do 20 litara po metru kvadratnom za 12 sati.

Na severu Vojvodine nije bilo padavina.

U saopštenju je navedeno, da je na predlog Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Ćićevac, predsednik Opštine doneo Odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine Ćićevac, u naseljenim mestima Mrzenica i Trubarevo, zbog neposredne opasnosti od poplave uzrokovane rekama Zapadna i Južna Morava.

Neposredno je ugroženo oko 30 domaćinstava i oko 100 hektara poljoprivrednog zemljišta.

XS
SM
MD
LG