Dostupni linkovi

Novi Sad: Poginuo jedan od posetilaca Exita


Dvadesetjednogodišni muškarac, posetilac Exita nastradao je u subotu ujutro prilikom pada sa bedema Petrovaradinske tvrđave. Policija je saopštila da je reč o jednom Novosađaninu.

"Oko pola jedan u subotu ujutro je naša lekarska ekipa na poziv policije intervenisala u blizini tvrđave kod restorana Balkan ekspres, gde smo nažalost samo mogli konstatovati smrt mlađe muške osobe“, potvrdila je za RSE Mirjana Bursać iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Novom Sadu.

Mladić je stradao nakon pada sa Petrovaradinske tvrđave. Nezogda se se dogodila van festivalskog prostora, nakon što je mladić napustio festival. Do tragedije je došlo kada je on pokušao da preskoči jedan od bedema.

Policija u svom saopštenju navodi da se nezgoda dogodila u blizini takozvanog "VIP parkinga", sa nepristupačne strane za penjanje. Nakon izvršenog uviđaja, telo nastradalog preneto je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Exit je saopštio da "sudeći po očitavanju vremena ulaska, mladić se veoma kratko zadržao na Exitu i nakon što je izašao kroz festivalske kapije, uputio se izvan festivalskog prostora prema Kameničkom putu. U pitanju je osvetljen prostor na kojem se nalazi trajna ograda postavljena pre više godina od strane gradskih službi koje upravljaju tvrđavom, a na kraju kojeg se nalazi bedem visok oko 20 metara", navodi se u saopštenju Egzit festivala.

Organizatori su naveli da duboko saosećaju sa porodicom nastradalog mladića.

XS
SM
MD
LG