Subota, 30. april/travanj 2016, 13:16 CET

  Dačić: U dijalogu sa Prištinom na vidiku veliki problem

  27.02.2013

  Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su u diijalogu sa Prištinom na vidiku veliki problemi, da se nikakav novi dogovor niti sporazum i da zato ne vidi o čemu bi u ovom trenutku trebalo da informiše parlament.

  On je precizirao da postoji dubok i težak problem jer prištinske vlasti apsolutno ne žele da prihvate nista što ne moraju i na šta ih niko ne tera.

  “Nema dogovora jer prištinska strana ne prihvata i ne želi da razgovara da Zajednica ima bilo koji instrument vlasti, izbore,organe, izvršna ovlašćenja”, rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija.

  Za Srbiju je, istakao je on, neprihvatljivo da Zajednica nema nadležnosti i da sve što ona može da izvršava je objavljivanje časopisa i organizovanje okruglih stolova.

  Kako je dodao, prištinska strana misli da će vlada Srbije prihvatiti sve samo da dobije datum.

  “Pa nećemo, jer mi ovo ne radimo zbog datuma već hoćemo da rešimo problem kompromisom”, rekao je Dačić.

  Prema njegovim rečima, datum treba ostaviti po strani i “mada bi bilo dobro da ga dobijemo”, kako je poručio, i EU treba da bude svesna da je nedobijanje datuma "put za ubijanje dijaloga".
  27 februar/veljača 2013
  27 februar/veljača 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.