Četvrtak, 27. avgust/kolovoz 2015, 21:23 CET

Vučić: Nema političkih ucena iz Vojske i ministarstva odbrane

11.02.2013
Ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak da smatra da iz Vojske Srbije i Ministarstva odbrane nikada nije bilo političkog ucenjivanja ni prljavog veša i da vojne službe jedine imaju jasan pravilnik o sprovođenju bezbednosnih provera.

"Nase službe (Vojnoobaveštajna agencija i Vojnobezbednosna agencija) jedine imaju propisan pravilnik kako se sprovode bezbednosne provere, koje nemaju naše druge institucije - MUP ni BIA", rekao je Vučić na sednici Skupštine Srbije.

Dodao da je postoji jasan pravilnik kako se te provere spovode, na potpuno transparentan način i svako može da ih vidi. "

Naveo je da u svakoj firmi i svakoj porodici ima problema, a da je on ponosan što u vojsci, koja uvek nekako štiti državu, ima najmanje skandala, i da je to razlog zašto ima najveće poverenje kod građana.

"Ne samo da se dokumenta nisu pojavljivala iz VBA ili VOA, već čini mi se da nikada nije bilo ni političkog ucenjivanja ni te vrste prljavog veša koji bi dolazio iz vojske i Ministarstva odbrane, kao što to, nažalost, imaju neke druge institucije", kazao je ministar odbrane.
11 februar/veljača 2013
11 februar/veljača 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.