Utorak, 03. maj/svibanj 2016, 16:25 CET

  Vučić: Nema političkih ucena iz Vojske i ministarstva odbrane

  11.02.2013
  Ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak da smatra da iz Vojske Srbije i Ministarstva odbrane nikada nije bilo političkog ucenjivanja ni prljavog veša i da vojne službe jedine imaju jasan pravilnik o sprovođenju bezbednosnih provera.

  "Nase službe (Vojnoobaveštajna agencija i Vojnobezbednosna agencija) jedine imaju propisan pravilnik kako se sprovode bezbednosne provere, koje nemaju naše druge institucije - MUP ni BIA", rekao je Vučić na sednici Skupštine Srbije.

  Dodao da je postoji jasan pravilnik kako se te provere spovode, na potpuno transparentan način i svako može da ih vidi. "

  Naveo je da u svakoj firmi i svakoj porodici ima problema, a da je on ponosan što u vojsci, koja uvek nekako štiti državu, ima najmanje skandala, i da je to razlog zašto ima najveće poverenje kod građana.

  "Ne samo da se dokumenta nisu pojavljivala iz VBA ili VOA, već čini mi se da nikada nije bilo ni političkog ucenjivanja ni te vrste prljavog veša koji bi dolazio iz vojske i Ministarstva odbrane, kao što to, nažalost, imaju neke druge institucije", kazao je ministar odbrane.
  11 februar/veljača 2013
  11 februar/veljača 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.