Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 11:50 CET

  Iguman Janjić: Do daljnjega bez posjeta manastiru Dečani

  08.02.2013
  Nešto više od 20 ljudi je prosvjedovalo  u Dečanima protiv odluke Ustavno Suda Kosova da potvrdi imovinska  prava manastira Dečani.

  KFOR je saopćio  da su protesti protekli mirno.

  “ Nije bilo incidenata i prisutnost KFOR-a je normalna kao i uvijek“, kazao je portparol KFOR-a Uwe Nowicki.

  S druge strane, iguman Sava Janjić je u izjavi za Radio Slobodna Evropa je kazao da  je od KFOR-a i  Kosovske policije jutros bio obavješten da je jedna veća grupa demonastranata, Albanaca, namjerava da organizira protest pred manastirom i da je u tome bila sprijčena od  KFOR-a i Policije.

  Iguman Sava kaže da su na plakatama bili pogrdni sadržaji  u kojima se govori da je „manastir Albanski, da mi trebamo da odemo odatle i da moramo da dignemo ruke sa albanske zemlje“
  . .
  “Mi apelujemo na sve u svetu da zaustavi  sve ovo , da se obuzdaju ekstremni elementi i da se uspostave uslovi za normalan život. Do tada će manastir biti zatvoren za posjet“rekao je Janjić..
  08 februar/veljača 2013
  08 februar/veljača 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.