Petak, 04. septembar/rujan 2015, 05:47 CET

Iguman Janjić: Do daljnjega bez posjeta manastiru Dečani

08.02.2013
Nešto više od 20 ljudi je prosvjedovalo  u Dečanima protiv odluke Ustavno Suda Kosova da potvrdi imovinska  prava manastira Dečani.

KFOR je saopćio  da su protesti protekli mirno.

“ Nije bilo incidenata i prisutnost KFOR-a je normalna kao i uvijek“, kazao je portparol KFOR-a Uwe Nowicki.

S druge strane, iguman Sava Janjić je u izjavi za Radio Slobodna Evropa je kazao da  je od KFOR-a i  Kosovske policije jutros bio obavješten da je jedna veća grupa demonastranata, Albanaca, namjerava da organizira protest pred manastirom i da je u tome bila sprijčena od  KFOR-a i Policije.

Iguman Sava kaže da su na plakatama bili pogrdni sadržaji  u kojima se govori da je „manastir Albanski, da mi trebamo da odemo odatle i da moramo da dignemo ruke sa albanske zemlje“
. .
“Mi apelujemo na sve u svetu da zaustavi  sve ovo , da se obuzdaju ekstremni elementi i da se uspostave uslovi za normalan život. Do tada će manastir biti zatvoren za posjet“rekao je Janjić..
08 februar/veljača 2013
08 februar/veljača 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.