Ponedjeljak, 25. maj/svibanj 2015, 09:28 CET

Iguman Janjić: Do daljnjega bez posjeta manastiru Dečani

08.02.2013
Nešto više od 20 ljudi je prosvjedovalo  u Dečanima protiv odluke Ustavno Suda Kosova da potvrdi imovinska  prava manastira Dečani.

KFOR je saopćio  da su protesti protekli mirno.

“ Nije bilo incidenata i prisutnost KFOR-a je normalna kao i uvijek“, kazao je portparol KFOR-a Uwe Nowicki.

S druge strane, iguman Sava Janjić je u izjavi za Radio Slobodna Evropa je kazao da  je od KFOR-a i  Kosovske policije jutros bio obavješten da je jedna veća grupa demonastranata, Albanaca, namjerava da organizira protest pred manastirom i da je u tome bila sprijčena od  KFOR-a i Policije.

Iguman Sava kaže da su na plakatama bili pogrdni sadržaji  u kojima se govori da je „manastir Albanski, da mi trebamo da odemo odatle i da moramo da dignemo ruke sa albanske zemlje“
. .
“Mi apelujemo na sve u svetu da zaustavi  sve ovo , da se obuzdaju ekstremni elementi i da se uspostave uslovi za normalan život. Do tada će manastir biti zatvoren za posjet“rekao je Janjić..
08 februar/veljača 2013
08 februar/veljača 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.