Srijeda, 02. decembar/prosinac 2015, 07:57 CET

Iguman Janjić: Do daljnjega bez posjeta manastiru Dečani

08.02.2013
Nešto više od 20 ljudi je prosvjedovalo  u Dečanima protiv odluke Ustavno Suda Kosova da potvrdi imovinska  prava manastira Dečani.

KFOR je saopćio  da su protesti protekli mirno.

“ Nije bilo incidenata i prisutnost KFOR-a je normalna kao i uvijek“, kazao je portparol KFOR-a Uwe Nowicki.

S druge strane, iguman Sava Janjić je u izjavi za Radio Slobodna Evropa je kazao da  je od KFOR-a i  Kosovske policije jutros bio obavješten da je jedna veća grupa demonastranata, Albanaca, namjerava da organizira protest pred manastirom i da je u tome bila sprijčena od  KFOR-a i Policije.

Iguman Sava kaže da su na plakatama bili pogrdni sadržaji  u kojima se govori da je „manastir Albanski, da mi trebamo da odemo odatle i da moramo da dignemo ruke sa albanske zemlje“
. .
“Mi apelujemo na sve u svetu da zaustavi  sve ovo , da se obuzdaju ekstremni elementi i da se uspostave uslovi za normalan život. Do tada će manastir biti zatvoren za posjet“rekao je Janjić..
08 februar/veljača 2013
08 februar/veljača 2013

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.