Srijeda, 02. septembar/rujan 2015, 02:20 CET

Rasmusen sutra u Sarajevu

06.02.2013

Gleneralni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen boravi sutra u poseti BiH tokom koje će razgovarati sa zvaničnicima o reformama na putu BiH ka članstvu u tom vojnom savezu.

Rasmusen će u Sarajevu razgovarati sa članovima Predsedništva BiH i Saveta ministara, ali i sa liderima šest političkih stranaka koje čine vladajuću koaliciju na državnom nivou.

Prema pisanju štampe, Rasmusen dolazi u BiH kako bi tamošnje političare pokušao da uveri da sprovedu preuzete obaveze i omoguće aktiviranje Akcionog plana za članstvo (MAP) BiH u NATO.

MAP je poslednji ključni korak koji neka zemlja mora da sprovede da bi stekla uslove za kandidaturu za punopravno članstvo u NATO.

Ministri spoljnih poslova NATO odobrili su 2009. godine MAP za BiH, ali će on stupiti na snagu kad bude rešeno pitanje vlasništva nad imovinom koja je potrebna za funkcionisanje oružanih snaga BiH.
06 februar/veljača 2013
06 februar/veljača 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.