Subota, 07. maj/svibanj 2016, 02:28 CET

  Rasmusen sutra u Sarajevu

  06.02.2013

  Gleneralni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen boravi sutra u poseti BiH tokom koje će razgovarati sa zvaničnicima o reformama na putu BiH ka članstvu u tom vojnom savezu.

  Rasmusen će u Sarajevu razgovarati sa članovima Predsedništva BiH i Saveta ministara, ali i sa liderima šest političkih stranaka koje čine vladajuću koaliciju na državnom nivou.

  Prema pisanju štampe, Rasmusen dolazi u BiH kako bi tamošnje političare pokušao da uveri da sprovedu preuzete obaveze i omoguće aktiviranje Akcionog plana za članstvo (MAP) BiH u NATO.

  MAP je poslednji ključni korak koji neka zemlja mora da sprovede da bi stekla uslove za kandidaturu za punopravno članstvo u NATO.

  Ministri spoljnih poslova NATO odobrili su 2009. godine MAP za BiH, ali će on stupiti na snagu kad bude rešeno pitanje vlasništva nad imovinom koja je potrebna za funkcionisanje oružanih snaga BiH.
  06 februar/veljača 2013
  06 februar/veljača 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.