Četvrtak, 05. maj/svibanj 2016, 12:29 CET

  Rakić: Postoje dokazi o vezama s Šarićem

  30.01.2013

  Domaće i strane tajne službe došle su do saznanja o komunikacijama pripadnika klana Darka Šarića sa visokim državnim funkcionerima, kaže Miodrag Rakić, bivši koordinator obaveštajnih službi i sadašnji potpredsednik DS za "Novi magazin".

  "Nekoliko funkcionera u više navrata ostvarilo je te komunikacije i sve su dokumentovane. Svi su dokazi fiksirani. Mi u tom trenutku nismo istraživali te komunikacije da ne bismo klanu pokazali koliko znamo“, ističe Rakić.

  On je odbio da navede imena tih državnih funkcionera, ali precizirao je da su kontakti ostvareni 2008. i 2009, kao i da su "službe vrlo profesionalno uradile posao".

  Razjašnjavanje tih komunikacija moglo je da uništi mogućnost lociranja, privođenja Darka Šarića i ozbiljne finansijske istrage, kazao je Rakić podsećajući na 2006. godinu kada je "država rešila da pohapsi sve ljude koji su komunicirali sa Ratkom Mladićem": "Posle toga Mladić je promenio način skrivanja i tražili smo ga još pet godina".

  Prema Rakićevim rečima, prethodna vlast se bavila i korupcijom, ali pre svega borbom protiv organizovanog kriminala koji stvara ambijent za korupciju.

  "Nijedna država nije uspela da se izbori sa korupcijom ako se pre toga nije izborila sa organizovanim kriminalom. A nije istina da se nismo borili protiv korupcije“.
  30 januar/siječanj 2013
  30 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.