Srijeda, 10. februar/veljača 2016, 01:37 CET

  Egipatski sud odbacio optužnice protiv 379 demonstranata

  19.01.2013
  Krivični sud u Egiptu, pozivajući se na amnestiju koju je objavio predsednik države,
  odbacio je danas optužnice protiv 379 ljudi, osumnjičenih za učestvovanje u krvavim sukobima sa policijom u novembru 2011. godine.

  Sudija Gamal Edin Rušdi rekao je danas u Kairu da je odluku doneo na osnovu amnestije koju je objavio predsednik države Mohamed Morsi.

  Optužnice su se temeljile na gotovo dvonedeljnim uličnim sukobima u centru Kaira u kojima je život izgubilo 42 ljudi.

  Mladi demonstranti, inače tvrdokorni fudbalski navijači, bili su na čelu antipolicijskog protesta održanog u ulici Mohamed Mahmud, blizu sedišta Ministarstva unutrašnjih poslova i centralnog trga Tahrir, koji je bio okupljalište kairskih aktivista.

  Demonstranti su od vojske tražili jasne rokove za prenos vlasti na civilne strukture i održavanje predsedničkih izbora. Takodje su osudjivali obračune snaga bezbednosti sa učesnicima mirnih protesta.
  19 januar/siječanj 2013
  19 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  08.02.2016
  RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novoj sezoni od 52 epizode, čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava, druga epizoda govori o mladima u Bijeljini. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.