Petak, 06. maj/svibanj 2016, 16:58 CET

  Odbijen zahtev ruske pankerke za odlaganje kazne

  16.01.2013
  Ruski sud odbio je u sredu zahtev Marije Aljohine, članice ruske pank grupe Pusi rajot da ostatak zatvorske kazne na koju je nedavno osuđena, izdrži kada njen sin napuni 14 godina.

  Prema ruskom zakonu, sud može da ženama odobri odlaganje izdržavanja zatvorske kazne dok njihova deca ne napune 14 godina.

  Na ovu odluku ruskog suda reagovala je međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešenel navodeći da je reč o još jednoj "parodiji pravde".

  Nadežda Tolokonjikova, Marija Aljohina i Jektarina Samucevič osuđene su 17. avgusta 2012. na po dve godine zatvora za huliganstvo, pošto su u februaru u hramu Hrista Spasitelja izvele performans u okviru kojeg su otpevale pesmu "Bogorodice, Putina progoni".

  Pošto su uložile žalbu, presuda Tolokonjikovoj i Aljohinoj je potvrđena, a Jektarina Samucevič osuđena je na uslovnu kaznu.
  16 januar/siječanj 2013
  16 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.