Srijeda, 27. maj/svibanj 2015, 05:38 CET

Ambasador Srbije u BiH optužio Izetbegovića da kvari odnose

11.01.2013

Ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini Ninoslav Stojadinović optužio je danas bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da svojim odnosom prema predsedniku Srbije Tosmilavu Nikoliću kvari odnose između dve zemlje.

Stojadinović je rekao da su odnosi Srbije i BiH odlični, a da je jedini problem odnos Bakira Izetbegovića prema Tomislavu Nikoliću.

"Ako Beograd može da razgovara sa Prištinom na najvišem nivou, pa zar je toliki problem Izetbegoviću da razgovara sa predsednikom Srbije, koji je predsednik svih građana? Zar je moguće da nema snage da barem, s vremena na vreme, zarad državnih interesa i za opšte dobro, sarađujemo i susrećemo se i ne govorimo 'ne, Beograde, neću s tobom da pričam'", kazao je ambasador Srbije za banjalučke Nezavisne novine.

Stojadinović je ponovio da Srbija priznaje državu BiH, kao suverenu državu u postojećim granicama i protivi se bilo kakvim podelama, dodajući da zvanični Beograd podržava sve oko čega se dogovore dva entiteta i tri naroda.

On je najavio da će početkom februara Beograd posetiti predsedavajući Saveta ministara BiH Vjekoslav Bevanda.
11 januar/siječanj 2013
11 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.